Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Σκουριές. Το αυτονόητο: ομόφωνα ΑΘΩΟΙ οι 5 (για την Τσικνοπέμπτη του '13) !

Στο Πλημμελειοδικείο Πολύγυρου Χαλκιδικής και μετά από πολλές αναβολές έκλεισε σήμερα ο κύκλος των δικαστηρίων κατοίκων της Ιερισσού για την Τσικνοπέμπτη του 2013 – την ημέρα όπου 450 πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ εισέβαλαν απρόκλητα στο χωριό πνίγοντάς το στα δακρυγόνα. Η «Τσικνοπέμπτη» ήταν μια αστυνομική επιχείρηση «υπερπαραγωγή»  με πρόσχημα την έρευνα στα σπίτια υπόπτων, η οποία δεν «απέδωσε» τελικά τίποτα παραπάνω από λίγες κροτίδες χωρίς άδεια. Μια παράλογη επίδειξη δύναμης, με πραγματικό στόχο την τρομοκράτηση των ανθρώπων που τολμούσαν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι σε κράτος και



Καναδική πολυεθνική.
Πέντε κάτοικοι της Ιερισσού κάθισαν σήμερα στο εδώλιο για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης. Για άλλους 17 κατηγορούμενους η υπόθεση μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής του πλημμεληματικού αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών που τους καταλογίζονταν.

«Βιασμό» και κατάλυση της δημοκρατίας από την αστυνομία κατήγγειλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, ενώ κατέθεσαν στο δικαστήριο δήλωση υπογεγραμμένη από 1200 κατοίκους που έλεγε (η ακριβής διατυπωση μπορεί να διαφέρει):
«όλοι ήμασταν εκεί την ημέρα που μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ και αν οι συμπολίτες μας είναι ένοχοι τότε είμαστε όλοι ένοχοι»

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως που πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και χαρακτήρισε καθ’όλα νόμιμες τις ενέργειες των ΜΑΤ, το δικαστήριο τους αθώωσε και τους πέντε.
Πάνω από 400 άνθρωποι στη Β. Χαλκιδική τραβιούνται εδώ και 5 ή 6 χρόνια χρόνια στα δικαστήρια με χαλκευμένες κατηγορίες, στα πλαίσια της προσπάθειας του βαθέος κράτος να τσακίσει την αντίσταση στα σχέδια της Eldorado. Η σημερινή απόφαση είναι μια μικρή νίκη απέναντι στον παραλογισμό.

Βαθιά ανάσα και συνεχίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: