Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Σκουριές. Να σταματήσουν τώρα οι εξορύξεις. Σάββατο 9/9 - Πορεία στη ΔΕΘ

  Υποσχέσεις και "νομιμότητα" καταστρέφουν τη Χαλκιδική  
 Να σταματήσουν τώρα οι εξορύξεις  
Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017, 6 μ.μ. πλ. Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017, όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη και μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική, θα βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στην πορεία της ΔΕΘ. 
Θα είμαστε εκεί για να διεκδικήσουμε, για πολλοστή φορά, ένα υγιές φυσικό περιβάλλον, καθαρό νερό και αέρα. Θα είμαστε εκεί για να προστατέψουμε το δικαίωμα να ζούμε και να δημιουργούμε στον τόπο μας. 
Η καναδική πολυεθνική Eldorado Gold και η θυγατρική της Ελληνικός Χρυσός, με τη στήριξη κυβερνήσεων και την ανοχή κρατικών μηχανισμών, επενδύουν,



εδώ και πολλά χρόνια, στην καταστροφή του τόπου μας.


Θα είμαστε εκεί για να προστατέψουμε το δικαίωμα να ζούμε και να δημιουργούμε στον τόπο μας.
Η καναδική πολυεθνική Eldorado Gold και η θυγατρική της Ελληνικός Χρυσός, με τη στήριξη κυβερνήσεων και την ανοχή κρατικών μηχανισμών, επενδύουν, εδώ και πολλά χρόνια, στην καταστροφή του τόπου μας. 
Η “νομιμότητα” που επικαλούνται, τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση, εφαρμόζεται κατά βούληση και κατά περίπτωση, εξυπηρετώντας τελικά τα συμφέροντα της εταιρείας. 
Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί καθυστερήσεις, διγλωσσία και παλινδρομίες στην οριστική επίλυση του προβλήματος. 
Τα κέρδη μιας πολυεθνικής εταιρείας και η επιβίωση ενός τόπου, δεν μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά. Κι αν οι νόμοι επιτρέπουν κάτι τέτοιο, τότε οι νόμοι πρέπει ν΄αλλάξουν.

Η καταστροφή της Χαλκιδικής έπρεπε να είχε σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. 
Η λεηλάτηση των φυσικών πόρων, η ρύπανση νερών και αέρα, ο κίνδυνος που συνεπάγεται η δημιουργία φραγμάτων με μεταλλευτικά απόβλητα σε σεισμογενή περιοχή, η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, η ποινικοποίηση του κοινωνικού αγώνα, είναι όλα αποτέλεσμα της δραστηριότητας της εταιρείας και της πολιτικής του κράτους που, είτε δε θέλει είτε δεν μπορεί (με το ίδιο και αυτό αποτέλεσμα), να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών και το δημόσιο συμφέρον.

Οι κυβερνήσεις και οι πολυεθνικές έρχονται και παρέρχονται. Εμείς όμως ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να ζούμε σ΄αυτό τον τόπο. Έναν τόπο που οφείλουμε να προστατέψουμε πάση θυσία και για τον οποίο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση.


SOS Χαλκιδική - Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού  



Δεν υπάρχουν σχόλια: