Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Σκουριές. Να αντιδράσουμε για το "Αντιδραστήριο" (2 video)

ανάρτηση από το blog vasilinos /// στο τέλος της: ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ "Αφιέρωμα στις Σκουριές" (2 βιντεο)
Το κίνημα των Σκουριών όταν στην ΕΡΤ έπεσε «μαύρο», ήταν σύσσωμο έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 και διαδήλωνε, απαιτώντας να μείνουν στη θέση τους οι δημοσιογράφοι -που είναι γεγονός- μέχρι τότε δεν προέβαλαν τους αγώνες των κατοίκων για την καταστροφική εξόρυξη, ούτε καν τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης.
Και ο γράφων το παρόν άρθρο ήταν ο μοναδικός κληρικός που στις διαδηλώσεις για την ΕΡΤ3 ήταν εκεί, και παρεκλήθη από τους δημοσιογράφους να μιλήσει




στον κόσμο, όπως και έπραξε. 
Όταν έφυγε το «μαύρο» από την ΕΡΤ, η ΕΡΤ3 έβαλε στο πρόγραμμά της την καθαρά εμβληματική κοινωνική εκπομπή «ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ», όπου κατά κοινή ομολογία αυτή η εκπομπή ανέδειξε εμβληματικούς αγώνες, στάθηκε με απαράμιλλη αλληλεγγύη δίπλα στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Β. Χαλκιδικής, δίπλα στους απολυμένους της Coca-Cola, ΒΙΟΜΕ, δίπλα από τους αγωνιζόμενους κατά των πλειστηριασμών των κατοικιών τους, δίπλα… δίπλα.. δίπλα.. 
Αυτής λοιπόν της εμβληματικής κοινωνικής εκπομπής μέχρι σήμερα δεν της εγκρίνουν το πρόγραμμα, δεν ενημερώνουν τους συντελεστές της, και από αυτή την εβδομάδα η εκπομπή δεν υπάρχει καν ως επανάληψη στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ενώ άλλες εκπομπές το ίδιο διάστημα για τη νέα σεζόν ξεκινούν κανονικά. Όλα προμηνύουν ότι πρόθεση των διοικούντων την ΕΡΤ, είναι ή να κλείσουν αυτή την εμβληματική εκπομπή ή να καταστήσουν «ομήρους» τους συντελεστές της, ώστε εκβιαζόμενοι  να σταματήσουν να είναι δίπλα σε κάθε αγωνιζόμενο και αναγκεμένο Έλληνα, και να λειτουργούν ως «ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ».
Το θέμα όμως δεν είναι τι θα κάνουν οι διοικούντες της ΕΡΤ· το θέμα είναι τι θα κάνουμε όλοι εμείς, που έχουμε ευεργετηθεί και από την εμβληματική αυτή εκπομπή, αλλά και από τους συντελεστές της δημοσιογράφους, που πρωτοστατούν σε κάθε κοινωνικό αγώνα. 
Επιβάλλεται όλοι να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ για το «ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ». Μην ξεχνάτε ότι εμείς την πληρώνουμε τη δημόσια τηλεόραση και εμείς είμαστε οι κύριοι εργοδότες· και ο εργοδότης και θέλημα και άποψη δικαιούται να έχει. Στην περιοχή της Β. Χαλκιδικής ήδη συλλέγονται υπογραφές και παρακαλούμε όλοι να υπογράψετε το κείμενο, το οποίο θα κατατεθεί στη Διοίκηση της ΕΡΤ. Το κείμενο για όσους δεν κατοικούν στη Β. Χαλκιδική, είναι αυτό: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.
Μπορούν και τα άλλα ανά την Ελλάδα κινήματα να το εκτυπώσουν και να αποστείλουν τις υπογραφές στη Διοίκηση της ΕΡΤ, στην ακόλουθη διεύθυνση:
Προς ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία- Τηλεόραση)
Υπόψη: κ. Τσακνή και Διοίκησης της ΕΡΤ
Μεσογείων 136 & Κατεχάκη
Τ.Κ. 115 27 Αθήνα
Τηλ. κέντρο: 210-606.6000
Μπορείτε να στείλετε τη διαμαρτυρία σας και στο e-mail: info@ert.gr
Οι ανωτέρω διευθύνσεις είναι από την κεντρική Δ/ση της ΕΡΤ στην Αθήνα. Ό,τι στείλετε εκεί, κοινοποιήστε το και στη Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, στο e-mail: gdirector.ert3@ert.gr
To τηλ. της ΕΡΤ3 είναι: 2310 299500 -1
                                                            ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί μας αδελφοί και συμπολίτες, οι συντελεστές της εμβληματικής εκπομπής «ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ» βρίσκονται καθημερινά στον δρόμο, δίπλα σε όσους αγωνίζονται. Εμείς ας μην αρκεστούμε καθήμενοι στον καναπέ μας σε ένα “like” στο παρόν άρθρο. Ας αντιδράσουμε· «ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ» είναι αυτό.
Παρακαλούμε όλους τους φίλους μας α) να καταθέσουν στην ΕΡΤ με e-mail ένα μήνυμα, λ.χ.: «Σας παρακαλώ εγκρίνετε την εμβληματική εκπομπή της ΕΡΤ3 «ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ» για τη σεζόν 2017-2018. Ευχαριστώ».
β) Κοινοποιήστε στον προσωπικό σας «τοίχο» στο f/b ή στο twitter το παρόν άρθρο, για να ενημερωθούν και οι φίλοι σας, προτρέποντάς τους να δείξουν την αλληλεγγύη τους.
γ) Όσοι διαθέτετε blog, παρακαλούμε αναδημοσιεύστε το παρόν άρθρο μας, με προτροπή στους αναγνώστες σας να δείξουν την αλληλεγγύη τους.
Εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: