Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Μήνυμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα για τη Δίκη των Σκουριών

Αγαπητοί φίλοι, Πολίτες της Χαλκιδικής
Ξέρω ότι δεν αναπληρώνεται η φυσική παρουσία στη σημερινή σας συγκέντρωση, όπου δεν μπορώ να παραβρεθώ. Αλλά θέλω να σας βεβαιώσω, έστω και από μακριά, ότι και ως πολίτης και ως ευρωβουλευτής θα είμαι κοντά σας μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας σας. Μαζί με τους άλλους ευρωβουλευτές που υποστηρίζουν τα ακλόνητα επιχειρήματα του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, θα αξιοποιήσουμε κάθε περιθώριο που δίνει το



Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αποτραπεί ένα έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των κατοίκων της Χαλκιδικής.
Ζούμε σε μια τερατώδη εποχή όπου το δίκαιο εμφανίζεται σαν άδικο, η καταστροφή του περιβάλλοντος μασκαρεύεται σε εθνικό συμφέρον, ο αγώνας για την υπεράσπισή του ονομάζεται έγκλημα, η ασυδοσία των πολυεθνικών βαφτίζεται επενδυτική αγαθοεργία και ο θύτης παριστάνει το θύμα.

Ευτυχώς, ακόμη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την τελευταία απόφασή του αποδεικνύει ότι η λεγόμενη επένδυση στη Χαλκιδική βασίζεται σε ένα σκάνδαλο εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. 
Ας μην επιτρέψουμε να γίνει σκάνδαλο και εις βάρος της δικαιοσύνης. 
Ας μην αφήσουμε να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα των πολιτών στην αντίσταση. 
Οι 21 πολίτες της Χαλκιδικής που δικάζονται άδικα, με εξωφρενικές και αστήρικτες κατηγορίες, θα έχουν και τη δική μου συμπαράσταση μέχρι την αθώωση τους. 
Και το κίνημα για την απελευθέρωση της Χαλκιδικής από την καταστροφική εξόρυξη θα έχει τη στήριξή μας μέχρι τη δικαίωσή του.

Ας έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. 
Ο αγώνας για τη δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη των πολιτών μπορεί να τα κάνει όλα δυνατά.

Κωνσταντίνα Κούνεβα,
Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- GUE/NGL

Δεν υπάρχουν σχόλια: