Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Μπουτάρης - Coca Cola - Eldorado. Η σταύρωση έρχεται ...τα Χριστούγεννα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ"
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, συνεπής στην ιδεολογία του επιχειρηματία Δημάρχου του, οργανώνει και φέτος τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του με χορηγούς –μεταξύ άλλων- δύο μισητές για την πόλη μας επιχειρήσεις: την «Κόκα-κόλα» και την «Ελληνικός Χρυσός»
Η μεν «Κόκα-κόλα» πήγε την παραγωγή της στην Βουλγαρία κλείνοντας τις μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα (Κέρκυρα, Ρόδο, Αθήνα, Μεσολόγγι, Πάτρα, Θεσσαλονίκη) στερώντας την δουλειά σε χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους, γι’ αυτό και η Θεσσαλονίκη χρόνια τώρα μποϊκοτάρει τα προϊόντα της, συμπαραστεκόμενη στους ανέργους.
Η «Ελληνικός Χρυσός», θυγατρική της καναδέζικης «Eldorado», μολύνει και καταστρέφει χρόνια τώρα την Χαλκιδική, την κοινωνία και την οικονομία της με τις εξορυκτικές της δραστηριότητες.



 

Απαξιώνει τις περιουσίες των συμπολιτών μας που έχουν εκεί τα σπίτια τους. 
Καταστρέφει τον τουρισμό, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία. 
Η Θεσσαλονίκη στηρίζεται στον τουρισμό της Χαλκιδικής και αντιστρόφως. 
Όταν ξεκινήσουν τα φουρνέλα στις «Σκουριές» η «Eldorado» θα στέλνει ημερησίως στην Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία χιλιάδες τόνους τοξικής σκόνης με καρκινογόνα βαριά μέταλλα. 
Οι Θεσσαλονικείς επανειλημμένα διαδήλωσαν τα τελευταία χρόνια -σε τεράστιες διαδηλώσεις- την αντίθεσή τους στα καταστροφικά σχέδια των χρυσοθήρων της «Eldorado».

Η Δημοτική αρχή και ειδικά ο κ. Μπουτάρης σε αγαστή συνεργασία -και αλληλοεξυπηρέτηση- με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, παρά την πλήρη ενημέρωση για τις επιπτώσεις από τους καθηγητές του ΑΠΘ, αρνήθηκε δύο φορές να φέρει το θέμα σε ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να μην εκφραστεί –προφανώς- η αντίθεση της πόλης στις καταστροφικές δραστηριότητες της «Eldorado».

Τώρα η «Eldorado» του ανταποδίδει τις εξυπηρετήσεις. 
Με τα βρώμικα αυτά χρήματα προσπαθεί να ρίξει χρυσόσκονη στα μάτια των συμπολιτών μας.

Καλούμε τον κόσμο της πόλης, να γυρίσει την πλάτη στις επαρχιώτικες και αμαρτωλές γκλαμουριές του.

Με τα λεφτά της Coca Cola και της Eldorado
η σταύρωση έρχεται τα Χριστούγεννα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: