Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η ΑΥΓΗ. Πλήρης κάλυψη για 2 εκ.ανασφάλιστους / Διακοπή διαπραγματεύσεων

Καθολική πρόσβαση στη δημόσια Υγεία 
*Δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη για 180.000 οικονομικά ασθενείς οικογένειες
*Ειδική κάρτα υγείας για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Πρόσβαση στις δημόσιες δομές Υγείας εξασφαλίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Πολιτική παρέμβαση για το σύνολο των πολιτών, με λογική ισότιμης φροντίδας ανεξάρτητα από την εργασία και την ασφάλιση. Πολιτική παρέμβαση για το σύνολο των πολιτών, με λογική ισότιμης φροντίδας ανεξάρτητα από την εργασία και την ασφάλιση. «Μία παρέμβαση με ισχυρό κοινωνικό στίγμα» σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, που προανήγγειλε και εξάμηνη υγειονομική κάλυψη σε πρόσφυγες μέσω «ειδικής κάρτας» για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες χωρίς ΑΜΚΑΔιαβάστε αναλυτικότερα:






Προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων

Προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων ανακοίνωσε λίγο πριν από τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διευκρινίζοντας ότι οι επικεφαλής των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα 18 Απριλίου, προκειμένου να τελειώσει η συμφωνία λίγο πριν από το Eurogroup της 22ης Απριλίου, ενώ προσέθεσε ότι όλες οι πλευρές «βλέπουν» πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.  
Από τη Δευτέρα 18 Απριλίου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των κλιμακίων, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup στις 22 Απριλίου. 
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα, επισημαίνοντας ότι «πάμε σε παύση εργασιών» ώστε να μπορέσουν να μεταβούν οι εκπρόσωποι τόσο των θεσμών όσο και της κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας (15-17 Απριλίου). Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «όπως είπε ο Ευκλείδης, δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να καταλήξουμε σήμερα». Για να συμπληρώσει ο υπουργός Οικονομικών ότι «είμαστε αρκετά κοντά σε πολλά δύσκολα θέματα, δεν θα σας πω».

Νέο ορόσημο το Eurogroup της 22ας Απριλίου
Στόχος, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα για να κλείσουν τη συμφωνία. Νέο χρονικό ορόσημο πλέον είναι η συνεδρίαση του Eurogroup της 22ας Απριλίου. Μέχρι τότε, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, το ζητούμενο είναι να έχει υπογραφεί το λεγόμενο stuff level agreement.

Ολόκληρη η δήλωση Τσακαλώτου:
Αποφασίστηκε σήμερα ότι θα έχουμε παύση των συζητήσεων για να μεταβούμε όλοι στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Συμφωνούν και οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση ότι υπήρχε πρόοδος στα θέματα που χρειάζεται για να φτιάξουν ένα ισχυρό πακέτο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και άρα θα επιστρέψουν αμέσως μετά τη Σύνοδο για να τελειώσει αυτή η συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 22ας Απριλίου. Θα καταλήξουμε στο stuff level agreement λίγο πριν το Eurogroup. Υπήρχε πρόοδος σε πολλά μεγάλα θέματα αλλά επειδή υπάρχουν και πολλά μικρά θέματα τα οποία δεν είχαμε καιρό να τα συζητήσουμε, δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε στο stuff level agreement σε αυτή τη φάση.
Πριν από τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, είχε προηγηθεί τρίωρη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό με κυρίαρχο θέμα την περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Πηγές προσκείμενες στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, μιλούσαν για πρόοδο και στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς όμως να προκύψει οριστική συμφωνία και σε αυτό το θέμα.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια: