Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής. Κ. Ιγγλέζη, για Δασοπονία / Συνάντηση ΝΕ με δημ. Αριστοτέλη

Κ. Ιγγλέζη για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας (Δελτίο Τύπου)
Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση, ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις



αρνητικές εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλότητα και η εκτεταμένη υλοτόμηση των τροπικών δασών.
Στην Ελλάδα εξαιτίας των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, τα δάση βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών των καταπατητών και της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων τους. 
Το 15% του δασικού πλούτου της χώρας μας καταστρέφεται κάθε χρόνο από διάφορες αιτίες. 
Από αυτό μόλις το 10% αναδασώνεται.
Στο Νομό Χαλκιδικής, από όπου και κατάγομαι και που η ποικιλότητα των δασικών οικοσυστημάτων προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον, τα τελευταία χρόνια συντελείται μια ανεξέλεγκτη καταστροφή των δασών από πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης χρυσού.
Η ανάγκη λοιπόν να υπερασπιστούμε και να διαφυλάξουμε τη φυσική μας κληρονομιά είναι πιο επιτακτική από ποτέ παίρνοντας όλα τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα που θα αποτρέψουν την συνέχιση της καταστροφής των δασών τόσο στην περιοχή της Χαλκιδικής όσο και όπου αλλού είναι αναγκαίο.
Ιγγλέζη Κατερίνα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Συνάντηση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, με τον δήμαρχο Αριστοτέλη 

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αριστοτέλη Γιώργο Ζουμπά, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής την Παρασκευή 18/3/16, αποτελούμενη από τον τον συντονιστή της Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μακεδονίας Κ. Γκοντίνο, τον συντονιστή της Ν.Ε. Χαλκιδικής Σ. Παπαματθαίου, τον Περιφ. Σύμβουλο Χαλκιδικής Λ. Τόσκα, και τον συντονιστή της Ο.Μ. Ιερισσού Δ. Παντελή.
Στην συζήτηση έγινε εκτενής ενημέρωση από τον δήμαρχο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Αριστοτέλη ενώ από την μεριά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θίχτηκαν: 
ο ρόλος της Τ.Α. στο προσφυγικό, 
η διηπειρωτική (Η.Π.Α. - ΕΕ) Εμπορική συμφωνία TTIP και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στους δήμους αν εφαρμοστεί, 
η δυνατότητα αξιοποίησης από τους δήμους των αναπτυξιακών προγραμμάτων και ο ρόλος των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στην οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Ιδιαίτερη αναφορά και ανταλλαγή απόψεων - προτάσεων, έγινε για το κεφαλαιώδες ζήτημα της ματαίωσης της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και συμφωνήθηκαν συγκεκριμένα βήματα που θα κάνουν από κοινού, τόσο η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, όσο και ο δήμος Αριστοτέλη.
Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: