Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΥΓΗ. Διαβάστε: "Πού είναι η αξία της Ευρώπης;"

"Πού είναι η αξία της Ευρώπης;": 
Κραυγή αγωνίας από χιλιάδες πρόσφυγες στην Ειδομένη
Σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη, προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής πρόσφυγες που διαμαρτύρονται ζητώντας να αρχίσει η ροή διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜΘεωρώντας ότι ο αποκλεισμός των γραμμών αποτελεί πλέον το μοναδικό μέσο πίεσης, δεκάδες πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές και προτρέπουν και άλλους να κάνουν το ίδιο. Οι πρόσφυγες φωνάζοντας



συνθήματα διαμαρτυρίας και κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν «Ανοίξτε τα σύνορα», «Είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα», «Βοηθήστε μας Μέρκελ», ξάπλωσαν στις γραμμές επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο πίεσης για να ακουστεί η φωνή τους.
Την ίδια στιγμή συγκλονίζει η μαρτυρία ενός Σύρου με κομμένο πόδι, που ψελλίζει ότι στα 20 του έχασε, στον πόλεμο το πόδι του και όλη τη ζωή του.
«Και σεις μου μιλάτε για κλειστά σύνορα; Πού είναι η αξία της Ευρώπης;» φωνάζει. 
Όλοι πάντως δηλώνουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν να ανοίξει η ουδέτερη ζώνη.
«Είμαι 17 μέρες στον δρόμο με την οικογένειά μου και τα δυο παιδιά μου, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω», λέει με απόγνωση ένας άλλος Σύρος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και ξαπλώνει στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Υπενθυμίζεται ότι η ουδέτερη ζώνη παραμένει κλειστή από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου ενώ προηγουμένως, οι αρχές της γειτονικής χώρας, επέτρεψαν την είσοδο σε μόλις 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία.






Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: