Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Πώς θα υποδεχόταν η Daily Mail τη γέννηση του Χριστού ...πριν 2015 χρόνια

Επικό εξώφυλλο - Πληρωμένη εκδίκηση 
από το σατιρικό site "thepoke" το φανταστικό εξώφυλλό της Daily Mail 
για το γεγονός της γέννησης του Χριστού  
Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail της οποία ο διαδικτυακός ιστότοπος βρίσκεται στην πρώτη θέση της επισκεψιμότητας παγκοσμίως, δεν φημίζεται ούτε για την εγκυρότητα, αλλά ούτε και για την αντικειμενικότητα με την οποία μεταδίδει τις ειδήσεις  Η Daily Mail είναι ένα από τα πιο




"δυνατά" website στον κόσμο. 
Διαθέτει τεράστια ομάδα δημοσιογράφων και τεχνικών, όχι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και σε μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ μόνο η πρώτη σελίδα της προβάλει περισσότερες από 400 ειδήσεις ταυτόχρονα. 
Αντίστοιχα και το φύλλο της εφημερίδας, που κατατάσσεται στα λεγόμενα tabloid είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των Βρετανών αναγνωστών.

Την ίδια ώρα πάντως, δεν είναι λίγες οι φωνές που στηλιτεύουν τόσο την επιλογή των θεμάτων, όσο και τους "δραματικούς τίτλους" ή ακόμη και την εγκυρότητα της ίδιας της είδησης στη βρετανική εφημερίδα. 
Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η καυστική thepoke, με το εξώφυλλο που φιλοτέχνησε με αφορμή τα Χριστούγεννα.

Στο εξώφυλλο που ακολουθεί, η ιστοσελίδα φαντασιώνεται πως ακριβώς θα μετέδιδε η εφημερίδα το γεγονός της γέννησης του Χριστού και το "δένει" αρμονικά με την προσφυγική κρίση και τη θέση που παίρνουν ορισμένα ΜΜΕ στη διαμόρφωση εντυπώσεων στην κοινή γνώμη.

Ο τίτλος είναι ευφάνταστος: 
Άνεργοι περιπλανώμενοι πρόσφυγες καταστρέφουν τον αχυρώνα φορολογουμένων και επιπλέον υποστηρίζουν πως το μωρό τους είναι ο Μεσσίας.


Στους υπέρτιτλους σημειώνεται: 
"Ύποπτο - Είναι από τη Μέση Ανατολή και έχει τεράστια γενειάδα, ενώ εκείνη υποστηρίζει πως είναι παρθένα, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη"

Και ακόμη σημειώνει: 
"Σοκ: Παρά το γεγονός πως δηλώνει απένταρο, το ζευγάρι που έχει στην κατοχή του ένα γαϊδούρι έφερε στον κόσμο ένα μωρό και τώρα εσείς πρέπει να πληρώσετε για αυτό" σε μια ξεκάθαρη μομφή κατά των χοντροκομμένων, στερεοτυπικών τίτλων της εφημερίδας. 

"Αποκάλυψη: Αναφορές λένε πως το ζευγάρι είναι ανύπαντρο και ίσως πρόκειται για περιπλανώμενους που διανυκτερεύουν από πόλη σε πόλη, εκμεταλλευόμενοι αμέτρητων οφελειών".

Να σημειώσουμε εδώ, πως με τις υπερβολικές μεταδόσεις της εφημερίδας και κυρίως του διαδικτυακού ιστοτόπου τα έβαλαν πολλάκις το τελευταίο διάστημα και οι γαλλικές εφημερίδες που παρατήρησαν από την μετάδοση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβρη, παραλείψεις, λάθη, ακρότητες και γενικά όπως περιγράφει σε άρθρο της η Le Parisien "απεγνωσμένη προσπάθεια στην αύξηση των 'κλικ'".

Πηγή: thepoke

Δεν υπάρχουν σχόλια: