Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Ξετινάζουν τη λίστα /// Όχι στην υποκρισία, από όπου και αν προέρχεται

Ξετινάζουν τη λίστα Λαγκάρντ
"Καταιγιστικές εξελίξεις" στην υπόθεση προέβλεψε ο πρωθυπουργός, δημοσιοποιώντας χθες το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο (βιντεο εδω)
500.000 κινήσεις λογαριασμών παρέδωσε στην κυβέρνηση ο Φαλτσιανί
Την ακτινογραφία της περίφημης λίστας Λαγκάρντ έχουν επιτέλους στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση. Πρόκειται για δεύτερη λίστα, με εκατοντάδες χιλιάδες (περί τις 500.000) διεθνείς κινήσεις των λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ, την οποία παρέδωσε στον γ.γ. της κυβέρνησης Μ. Καλογήρου πριν από μια εβδομάδα ο Ερ. Φαλτσιανί και αμέσως κατατέθηκε, με εντολή του Αλ. Τσίπρα, στους εισαγγελείς. Με αυτά τα στοιχεία εκτιμάται ότι σχετικά σύντομα οι αρμόδιες αρχές θα εξακριβώσουν όχι μόνο τα χρηματικά ποσά που διακινούνταν επί χρόνια μέσω των λογαριασμών





Όχι στην υποκρισία, από όπου και αν προέρχεται

Κλείνει ένας κύκλος ντροπής, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή. Θεωρούμε πως με τις τέσσερις αυτές λέξεις αποδίδεται 100% μια ανάγκη των ανθρώπων που ζουν διαφορετικά και μάλιστα πολλοί από αυτούς, από επιλογή της φύσης, νιώθοντας παγιδευμένοι μέσα στο σώμα του άλλου φύλου. Δεν ήταν δική τους απόφαση, αλλά έχουν, όπως όλοι, το δικαίωμα στην ευτυχία και τη ρύθμιση της σχέσης και των δικαιωμάτων που θέλουν να ορίσουν ελεύθερα γι' αυτήν, απλώς με ένα εξωεκκλησιαστικό σύμφωνο συμβίωσης. Με λίγα λόγια, την επιλογή για πολιτισμένη ζωή στο φως και όχι στο σκότος

Είναι κατανοητό πως ακόμα και σήμερα η εκκλησία δεν είναι εύκολο να δεχτεί με τόλμη τις κοινωνικές και επιστημονικές εξελίξεις. Φοβάται την αμφισβήτηση των ιερών και οσίων. Ποια όμως είναι αυτά τα ιερά και τα όσια που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αφήνουν ανεπηρέαστους ούτε αφοσιωμένους ιερωμένους όλων των βαθμίδων και όλων των δογμάτων; Και μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν οδηγηθεί σε πραγματικά κολάσιμες πράξεις εκκλησιαστικά και ποινικά!
Γιατί πρέπει η εκκλησία της αγάπης, της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού να φοβάται και να εξορκίζει την ίδια τη φύση του ανθρώπου; Γιατί οι προσωπικές επιλογές με τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως της αγάπης, του σεβασμού και της αλληλοβοήθειας, να είναι καταδικαστέες μόνο και μόνο επειδή μια νομική πράξη ορίζει τα δικαιώματα και τα προστατεύει; Εν ολίγοις είναι υποκρισία, από όπου και αν προέρχεται, όταν αποδέχεσαι αυτό που συμβαίνει αλλά αρνείσαι να μπουν σεβαστοί κανόνες δικαίου σε αυτό που συμβαίνει.

Ίσως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επιδείξει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στους κόλπους της οποίας συνυπάρχουν δηλητηριώδες φωνές μίσους, τη χριστιανική γενναιότητα για ό,τι ο Θεός όρισε. Αυτό είναι κατανοητό. Εκείνο που τρομάζει δεν είναι η διαφωνία. Είναι η εκδήλωση αισθημάτων μίσους και κακίας. Αισθημάτων που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τα μηνύματα που άφησαν επί της γης ο Ιησούς και οι μαθητές αυτού. Και ας μην ξεχνάμε όλοι ότι ο άνθρωπος και οι κοινωνίες υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν δημιουργηθεί η χριστιανική εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: