Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3.35 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Η έκρηξη προκάλεσε υλικές ζημιές, ενώ ευτυχώς δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.



Την περιοχή είχε αποκλείσει εγκαίρως η Αστυνομία, καθώς είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Εφημερίδα των Συντακτών». Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος άνδρας με παραποιημένα χαρακτηριστικά φωνής είπε: «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Προσέξτε, δεν είναι φάρσα». Δεν ανέλαβε πάντως την ευθύνη για κάποια συγκεκριμένη οργάνωση.

Η αστυνομία εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που είναι τοποθετημένες στην περιοχή. Κατά πληροφορίες, η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε σάκο που αφέθηκε έξω από το κτίριο.

Αποκλεισμένη παραμένει όλη η γύρω περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκονται και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: