Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες - Τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας

Με την ψήφιση των άρθρων του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή. Το ν/σ ψηφίστηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ, ενώ επί των άρθρων υπερψηφίσθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία (154 ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επί συνόλου 251 βουλευτών). «Κατά» ψήφισαν η ΝΔ (η οποία προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία σε 35 από τα 58 άρθρα τα οποία καταψήφισε),



η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων
Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι υπερψήφισαν, πάντως, τις ρυθμίσεις που αφορούν την δημοπράτηση των αδειών
Όλα τα κόμματα καταψήφισαν τη ρύθμιση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με την οποία παύονται τα μέλη του ΕΣΡ και των υπολοίπων ανεξαρτήτων αρχών των οποίων έχει λήξει η θητεία.

Τομή που βάζει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας των προηγουμένων ετών χαρακτήρισαν κυβερνητικές πηγές το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών: «για την κυβέρνηση, η επιβολή κανόνων, η εμπέδωση της νομιμότητας και η κατοχύρωση του δημόσιου συμφέροντος στα ραδιοτηλεοπτικά, είναι ρητή δέσμευσή απέναντι στον ελληνικό λαό».  

Πρόσληψη επιπλέον 1.000 έως 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Παράλληλα, Υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία (πλην της Ένωσης Κεντρώων που δήλωσε «παρών») η τροπολογία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη για την πρόσληψη επιπλέον 1.000 έως 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών με κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να αναπληρωθούν τα κενά στα σχολεία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ 
ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: