Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Χαλκιδική. Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης / Ενημέρωση

Ενημερωτική επιστολή του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου
από το ΝΕΟ blog του Συλλόγου megpanagia.blogspot.gr
Θεσσαλονίκη 22/4/2015. Αγαπητά μέλη, 
φίλες και φίλοι του Συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την πορεία και τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας, για το επόμενο διάστημα Απρίλιου - Αυγούστου του 2015. -Γενική Συνέλευση >>>







Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση, που ξεκίνησε με τον απολογισμό και την έγκριση των πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. Συνεχίστηκε με την εκλογή του νέου Δ.Σ. και ακολούθησε η κοπή της πίτας. 
Το ενδιαφέρον των μελών στη συζήτηση, επικεντρώθηκε κυρίως στο μεγάλο θέμα της καταστροφής του τόπου μας που αυτή τη στιγμή συντελείται στις Σκουριές, από την ιδιωτική εταιρεία Ελ Ντοράντο Γκόλντ και τα γεγονότα που κάθε τόσο λαμβάνουν χώρα στο βουνό ενάντια στους κατοίκους που διαμαρτύρονται, καθώς και τη μεγάλη ανάγκη για αποχαρακτηρισμό της περιοχής από μεταλλευτική. 
Όλοι συμφώνησαν πως ο Σύλλογος έχει ηθική υποχρέωση σύμφωνα με το καταστατικό του, να αναλαμβάνει ενεργό δράση ώστε να αποτρέπει κάθε ενέργεια που βλάπτει και υπονομεύει τη δημοκρατία, την ελευθερία στο τόπο που γεννηθήκαμε, καθώς και να προστατεύει τη Φύση και το περιβάλλον από την όποια καταστροφή

-Νέο Διοικητικό Συμβούλιο. 
Το νέο Δ.Σ εκλέχτηκε ομόφωνα από τις εκλογές και δεσμεύτηκε να κάνει όλες εκείνες τις δράσεις ενάντια στην καταστροφή του τόπου μας από τη μεταλλεία χρυσού. 
Το νέο Δ.Σ απαρτίζεται από τους: 
Βασίλης Αυγολούπης Πρόεδρος 
Δημήτρης Καραθανάσης Αντιπρόεδρος 
Δώρα Καραθανάση Γραμματέας 
Γιάννης Ζαχαράκης Ταμίας 
Νίτσα Θερμασώνη Αναπλ. Γραμματέας 
Κώστας Αδαμίδης και  Χρήστος Παπαγεωργιάδης Μέλη
Αναπληρωματικά μέλη : 
Πέτρος Παπαθανασίου, Λεμονιά Αδραχτά, Ευαγγελία Λούκα- Κορδαλή 

-Σκουριές. 
Ο Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο δράσεων ενάντια στην καταστροφή του τόπου μας, βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις επιτροπές αγώνα της Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης και συνδράμει με κάθε τρόπο στη διευκόλυνσή τους, διαθέτοντας το χώρο ώστε να πραγματοποιούνται διαλέξεις, συναντήσεις και ενημέρωση για την πορεία του αγώνα. 
Επίσης αποστέλλει διαμαρτυρίες και υπομνήματα σε αρμόδιες υπηρεσίες ή όπου αυτό χρειαστεί, ώστε να συμβάλει με τη σειρά του στην αποτροπή της καταστροφής του δάσους και του χωριού μας. 

-Λαογραφικό Μουσείο. 
Παράλληλα όμως το νέο Δ.Σ έχει αποφασίσει μια σειρά δραστηριοτήτων με σκοπό την ενίσχυση της Ίδρυσης και λειτουργίας του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ρεβενικίων - Μεγάλης Παναγίας. 
Έχουν γίνει ενέργειες και ήδη δρομολογείται η λειτουργία του από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών και Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Παναγίας, καθώς και από το Δ.Σ του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάλης Παναγίας
Σ' αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε να είστε όλοι κοντά μας συμβάλλοντας τα μέγιστα. 
Σκοπός είναι να διεκδικήσουμε την ανέγερση ιδιόκτητου κτιρίου για να στεγαστεί μόνιμα το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεβενικίων, στην Μεγάλη Παναγία. 
Συγκεκριμένα στην περιοχή «Σούλιο», έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό οικόπεδο, από τον Δασικό συνεταιρισμό Μεγάλης Παναγίας. 
Μέσα στο 2015 θα γίνουν ανάλογες δράσεις στη Μεγάλη Παναγία αλλά και στην έδρα του συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών στη Θεσσαλονίκη, με ημερίδες και ενημερωτικές συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους ή ενδιαφερόμενους, για τις οποίες θα ενημερωθείτε έγκαιρα στο αναλυτικό μας προσεχές πρόγραμμα. 

-Νέος διαδικτυακός τόπος του συλλόγου.
Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη λειτουργία του νέου μπλόγκ του Συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, που άρχισε ήδη να λειτουργεί πριν λίγες μέρες και μπορείτε να το επισκεφτείτε στην διεύθυνση: 
Διαχειριστής του μπλόγκ, είναι ο Κώστας Αδαμίδης, που έχει αναλάβει την οργάνωση του και τη λειτουργία του. Στόχος μας είναι αυτός ο διαδικτυακός τόπος να γίνει ο τόπος συνάντησης και ενημέρωσης όλων των Μεγαλοπαναγιωτών που ζουν εντός και εκτός Μεγάλης Παναγίας και των απανταχού Μεγαλοπαναγιωτών – Χαλκιδικιωτών που ζουν έως και στα πιο μακρινά μέρη του κόσμου. 
Γι αυτό το σκοπό παρακαλούμε θερμά, διαδώστε τη διεύθυνση σε φίλους συγγενείς ή και γνωστούς εντός και εκτός Ελλάδος. Μπορείτε ακόμη να μας στείλετε τα προσωπικά σας email, για να ενημερώνεστε για δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου και να μας βοηθήσετε, με οπτικοακουστικό υλικό, ιστορικά στοιχεία, σπάνιες φωτογραφίες,  κλπ. 
Το email μας είναι: megpanagia@yahoo.gr   


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 

Για αυτό το χρονικό διάστημα των δράσεων μας επιλέξαμε να οργανώσουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις, που πιστεύουμε καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων. 


1.Στις 29 Απριλίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00 μμ 
στην αίθουσα του Συλλόγου μας θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ 
«Η Παλιόστρατα των Ρεβενικίων» του Δημήτρη Καραθανάση. 
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία της Μεγάλης Παναγίας από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Παράλληλα δείχνει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και καταγράφει τις μεγάλες καταστροφές που έχουν ήδη αρχίσει στο δάσος των Σκουριών. 


2. Στις 6 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00 μμ
στην αίθουσα του Συλλόγου θα γίνει ομιλία 
από τον Ιατρό Δημήτρη Παπαοικονόμου 
με Θέμα «Υπέρταση , ψέματα και αλήθειες»


 3. Στις 23 και 24 Μαΐου διήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα
Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Πατέρα Μάξιμο
Η εκδρομή αυτή έχει σαν σκοπό την ψυχαγωγία καθώς και τη γνωριμία με την πόλη και την ιστορία των Ιωαννίνων, όμως για μας είναι πολύ σημαντική και για έναν άλλο λόγο
Την πρώτη ημέρα της άφιξής μας θα επισκεφθούμε την Μητρόπολη Ιωαννίνων για να συναντήσουμε και να συγχαρούμε από κοντά τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Πατέρα Μάξιμο, ο οποίος, γέννημα - θρέμμα της Μεγάλης Παναγίας, μας έκανε υπερήφανους με το έργο του και την εκλογή του στο αξίωμα του Μητροπολίτη


4.Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου προγραμματίζουμε ακόμη μία εκδήλωση
αυτή τη φορά στη Μεγάλη Παναγία. 
Θέμα «Η Παραδοσιακή μουσική του χωριού μας»
Θα περιλαμβάνει ομιλίες και μουσικά δρώμενα

Τέλος, Η συνεστίαση του Συλλόγου 
έχει προγραμματιστεί να γίνει μετά τον Οκτώβριο του 2015 
Για όλες τις εκδηλώσεις- δράσεις, που πρόκειται να συμβούν, 
θα ενημερώνεστε έγκαιρα μέσα από επιστολές με το ταχυδρομείο και τηλεφωνική επικοινωνία. 
Για τους χρήστες των κινητών και του διαδικτύου με sms, blog και email. 

Σας θυμίζουμε πως η αίθουσα του Συλλόγου είναι ανοικτή για τα μέλη και τους φίλους,
κάθε Τετάρτη από τις 8:00 το απόγευμα, εκτός εορτών και επίσημων αργιών. 

Τελειώνοντας να θυμίσουμε σε όλους πως η ετήσια συνδρομή των 20 ευρώ 
είναι πολύ σημαντική, γιατί καλύπτουμε τα λειτουργικά έξοδα της αίθουσας (νερό, ΔΕΗ, τηλέφωνο, καθαριότητα, συντήρηση και θέρμανση). 
Παρακαλούμε όλους να ανταποκριθείτε στην καταβολή της άμεσα. 
Για τη διευκόλυνση μελών μας που δεν μπορούν να μεταβούν σε τράπεζες και ΑΤΜ, πολύ σύντομα θα έρθουμε σε τηλεφωνική ή κατ΄ιδίαν συνεννόηση. 

Εμείς απ την πλευρά μας θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να συμβάλουμε τα μέγιστα στην ανανέωση και στην ανοδική πορεία του Συλλόγου, όμως για να το πετύχουμε αυτό, σας θέλουμε όλους δίπλα μας με κάθε τρόπο. 
Θερμές ευχές σε σας και στις οικογένειές σας. 
Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά  και καλή αντάμωση

                Εκ μέρους του Δ.Σ

                     Ο Πρόεδρος                                          Η Γραμματέας
               Βασίλης Αυγολούπης                       Δώρα Καραθανάση 


ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΕΓΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΑΣ 1 (πάρκο Μ. Μπότσαρη) Τ.Κ. 546 43
Τηλ. 2310 - 849 143
megpanagia.blogspot.gr                 
email:megpanagia@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: