Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Έρευνες για Χρέος - Γερμανικές αποζημιώσεις - Μνημόνιο

Σύσταση επιτροπών στη Βουλή για χρέος και γερμανικές αποζημιώσεις
Έρευνα για το πως οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο
Τη συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, την επανασυγκρότηση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και τη δρομολόγηση έρευνας για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο, εξήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων της κυπριακής δημοκρατίας, >>>
 



Γιαννάκη Ομήρου.

Η πρόεδρος της Βουλής περιέγραψε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα εξηγώντας ότι η επιτροπή λογιστικού ελέγχου αποτελεί “εργαλείο για την αποκατάσταση μιας ακραίας αδικίας σε βάρος του ελληνικού λαού”.
Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από την κυπριακή Βουλή να συνδράμει στην προσπάθεια να βρεθεί η αλήθεια για το πώς η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, ποιοι και ποιες πολιτικές ευθύνονται για αυτό.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι και η ελληνική Βουλή θα πράξει το ίδιο αν η κυπριακή Βουλή ξεκινήσει ανάλογη έρευνα για το πώς μπήκε η Κύπρος στο μνημόνιο.
Όπως τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, τα κοινοβούλια γίνονται αποδέκτες «μνημονιακών εκβιασμών που ουδεμία σχέση έχουν με τον σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, που είναι ο πυρήνας της δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: