Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Εκδόσεις των Συναδέλφων: ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΙΑΝΟΣ"

ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟΣ 
Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων, μετά τα γεγονότα της 28ης Δεκεμβρίου 2014 στο βιβλιοπωλείο Ιανός, αποφασίσαμε να αποσύρουμε όλα τα βιβλία μας από τα ράφια του Ιανού, μέσα στις επόμενες ημέρες. >>>



Θεωρούμε ότι μια επιχείρηση (πόσο μάλλον ένα βιβλιοπωλείο!) δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί βάζοντας τα ΜΑΤ να ξυλοκοπούν και να συλλαμβάνουν απεργούς έξω από την πόρτα του, να συκοφαντεί και να μηνύει ένα σωματείο εργαζομένων, να καταπατά ακόμα και τα πιο στοιχειώδη εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων, ως ένα συνεργατικό εγχείρημα εργαζομένων, στέκονται αλληλέγγυες στους συναδέλφους που διώκονται και στον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής.

Συμμετείχαμε στο παρελθόν, και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε, σε κινητοποιήσεις έξω από βιβλιοπωλεία (συμπεριλαμβανομένου του Ιανού), αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει (και ήδη έχει…) η στάση μας αυτή στη διακίνηση των βιβλίων μας από τα συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία. 
Μετά όμως από τα πρωτοφανή γεγονότα της Κυριακής, είμαστεεμείς που δεν θέλουμε να έχουμε την οποιαδήποτε σχέση με το βιβλιοπωλείο Ιανός. 
Προφανώς η απόσυρση των βιβλίων μας είναι πολύ πιο επιζήμια για τις Εκδόσεις των Συναδέλφων, αλλά για εμάς είναι ζήτημα αρχής. 
Όχι μόνο γιατί ένας από τους προσαχθέντες, μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής είναι ταυτόχρονα και μέλος του συνεταιρισμού των Εκδόσεων των Συναδέλφων, αλλά γιατί, όταν χτυπιέται οποιοσδήποτε συνάδελφος, είναι σαν να χτυπιέται ένας από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: