Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Μαύρη επέτειος για την ΕΡΤ / Πανεργατική Κινητοποίηση...

...ενάντια σε απολύσεις / διαθεσιμότητες / "μαύρο" ΕΡΤ - Στην ΕΡΤ3 ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (εδω)
Με συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο στις 7 το απόγευμα και συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, εργαζόμενοι και συνδικάτα υπενθυμίζουν ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ και καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Στάση εργασίας 12-4μμ κήρυξαν οι ενώσεις και οι ομοσπονδίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζει ότι ένα χρόνο μετά το λουκέτο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα για τις δουλειές τους, την αξιοπρέπειά τους και την πραγματική ενημέρωση. Τον ίδιο αγώνα κάνουν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι 1.500 απολυμένοι σχολικοί φύλακες και καθημερινά δίπλα σε αυτούς τους αγώνες προστίθενται νέοι. "Οι εργαζόμενοι στα υπ. Ανάπτυξης και Εμπορίου που κάνουν κατάληψη ενάντια στις διαθεσιμότητες. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές >>>
 



που δίνουν μάχη μαζί με τους γονείς, για να μην περάσει το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις εκατοντάδων σχολείων που θα σημάνει νέες διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών και παιδιά στοιβαγμένα στις αίθουσες. 
Ολοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που βρίσκονται αντιμέτωποι με την "αξιολόγηση" που θα σημάνει νέες χιλιάδες απολύσεις". 
Καλεί όλους στη συγκέντρωση στις 12:30 στην πλ. Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών σε ένδειξη στήριξης στον αγώνα των καθαριστριών. 
 
Η ΠΟΕΣΥ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 
«Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις 11 Ιουνίου του 2013 και τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επέβαλε η μνημονιακή κυβέρνηση με το μαύρο στην ΕΡΤ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΣΗΕΠΗΝ, η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, η ΕΣΠΗΤ και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤopen, επαναβεβαιώνουν στο όνομα της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού την ακλόνητη και αταλάντευτη βούληση τους για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ".
 
Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από το ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή.  
 Στην κινητοποίηση καλούν: ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΣΥ – ΠΟΕΠΤΥΜ - διοικητικοί ΕΚΠΑ – απολυμένες Καθαρίστριες υπ. Οικονομικών – ΕΙΝΑΠ - ΔΙακλαδική Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων-Απολυμένων (ΔΙΑΣΕΔΑ) – Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες- ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – με τη στήριξη του ΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: