Φάγανε τον Θεοχάρη, διώξανε τον Στουρνάρα, βρυχήθηκαν στις κάμερες για το μήνυμα των εκλογών που θα αποτυπωθεί στον ανασχηματισμό και μετά διόρισαν υπουργό Οικονομικών τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη. 
Ο Στουρνάρας έφυγε, ζήτω ο Στουρνάρας ! 

Χαράς ευαγγέλια για τους δανειστές, που θα έχουν να διαπραγματευτούν με τον οικονομικό σύμβουλο του Σημίτη, της εποχής των swap και των μαγειρεμένων στοιχείων που μας έβαλαν στην ΟΝΕ, με τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Παπαδήμου, της εποχής του PSI και του δεύτερου Μνημονίου, που ήταν χειρότερο από το πρώτο. Αποκλείεται να τρομάξουν στο άκουσμα του ονόματος του Χαρδούβελη η Μέρκελ, η Λαγκάρντ και ο Ντράγκι. 
Κι αν τρομάξουν, θα τους πληροφορήσει κάποιος ότι ο νέος ΥΠΟΙΚ, πριν οριστεί υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική της Ελλάδας, ήταν υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της Eurobank και η καρδιά θα πάει αμέσως στη θέση της. Gikas is one of us.

Εγγύηση συνέχειας ο Χαρδούβελης, εγγύηση συνέχειας και ο Βρούτσης, ο οποίος, ενώ όλοι έλεγαν ότι θα φύγει, τελικώς παρέμεινε, προφανώς κατόπιν υποδείξεως της τρόικας
Εγγυημένη η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης από τον Βρούτση, του δημόσιου τομέα από τον Κυριάκο, την δημόσιας Υγείας από τον Βορίδη, που θα κάνει την ίδια δουλειά με τον Άδωνι, αλλά χωρίς τσιρίδες, εγγυημένη η διάλυση της δημόσιας παιδείας από τον Λοβέρδο, που όταν αναλαμβάνει μια αποστολή, την πάει μέχρι τέλους. 
Α, να μην ξεχάσω, εγγυημένη και η ροή των δημόσιων πόρων προς τις αρμόζουσες κατευθύνσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Θα πράττουν οι εγγυητές τα δέοντα και μετά θα βγαίνει η Σοφία Βούλτεψη της λαϊκής Δεξιάς και θα λέει στο πόπολο ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε και ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει προς όφελος του λαού, απλώς οι υπουργοί μας μιλάνε την τροϊκανή διάλεκτο και μας μπερδεύουν λιγουλάκι
Θα τα λέει τσεκουράτα η Βούλτεψη, πιο τσεκουράτα κι απ' τον εκλιπόντα τον Σίμο, που τα έλεγε κι αυτός, αλλά ήταν λιγουλάκι νωθρός ο φουκαράς. 
Θα μας εκπλήξει όλους η Βούλτεψη, διότι η γυναίκα που βγήκε στα τηλεπαράθυρα και χαρακτήρισε του νεκρούς του Φαρμακονησίου, εννιά παιδιά και τρεις μανάδες ανάμεσά τους, «άοπλους εισβολείς, όπλο στα χέρια της Τουρκίας», είναι ικανή να πει τα πάντα.
Θα πέσουν με πάταγο και γέλια.