Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αλ. Τσίπρας: "Στη Χαλκιδική, δώσατε έναν μεγάλο αγώνα και κερδίσατε" (video)

"Δώσαμε το μήνυμα από τις Σκουριές, έρχεται το τέλος στις ευρωεκλογές" ήταν το σύνθημα από τη Χαλκιδική. ΔΕΙΤΕ το βιντεο ολόκληρης της χθεσινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσ/νίκη, που ξεκίνησε με αναφορά στον αγώνα και στη νίκη των κατοίκων της Χαλκιδικής... 
Η ΑΥΓΗ: Ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη: "Καθαρή νίκη"
Το ανάχωμα με τη Χ.Α. και το δημοκρατικό διακύβευμα >>>





 
*Όσο πιο μεγάλη, πιο καθαρή και σαρωτική είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή τόσο πιο βέβαιο θα είναι το τέλος της συγκυβέρνησης, των Μνημονίων, της υποταγής και της αναξιοπρέπειας
Η επιτυχία της πρώτης Κυριακής μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί στον δεύτερο γύρο και τις ευρωεκλογές με μια μεγάλη νίκη του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και την ανατροπή σε Αθήνα και Περιφέρεια Αττικής, επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας χθες βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. 
Όπως είπε, με μια καθαρή νίκη στη "μητέρα των μαχών" και "τη νίκη των προοδευτικών συνδυασμών παντού", το τέλος των πολιτικών λιτότητας και των πολιτικών εκφραστών του Μνημονίου γίνεται βέβαιο. 
Παράλληλα, αρχίζει μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για την πατρίδα και τον λαό, γεννιέται η νέα Ελλάδα που μπορεί να ξανακερδίσει τη θέση της στην Ευρώπη.

Το ανάχωμα με τη Χ.Α. και το δημοκρατικό διακύβευμα
Σε ξεδιάντροπο παιχνίδι φθοράς εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την εμπλοκή της Χρυσής Αυγής, καταφεύγουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ
Ιδιαίτερα το Μαξίμου, που στρατηγικά προσβλέπει στην ένταξη της Ακροδεξιάς στη Ν.Δ. μέσα από την υιοθέτηση της ρατσιστικής και φοβικής ατζέντας της, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή λέει τα αυτονόητα.
Η Χ.Α. είναι μια εγκληματική οργάνωση, αλλά οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της δεν είναι όλοι ούτε εγκληματίες ούτε ναζιστές. 
Αναμφίβολα έχουν όλοι τους προσωπική ευθύνη, διότι, μέσα στην απόγνωσή τους λόγω της κρίσης, επιλέγουν τη Χ.Α. για να στείλουν μήνυμα τιμωρίας. 
Η ψήφος όμως στη Χ.Α. δεν είναι αντισυστημική. 
Αντιθέτως, είναι ψήφος που χρησιμοποιεί το σύστημα για να εμπεδώσει κλίμα φόβου, να σπείρει κοινωνικό διχασμό και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την αντιμνημονιακή - δημοκρατική κατεύθυνση. 
Είναι θλιβερό ότι σ' αυτή την επιχείρηση λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης αθροίζεται, για μικροκομματικούς λόγους, ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Η δημοκρατία και η Αριστερά διεξάγουν αμείλικτο αγώνα κατά του νεοναζισμού
Όχι με λόγια, αλλά με έργα. 
Και κυρίως με την πολιτική πρόταση που αντιπαλεύει τις αιτίες που προκαλούν την αναπάντεχη εξάπλωση της Χ.Α., καθώς και τις κινηματικές εμπειρίες που χτίζουν ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης. 
Η δημοκρατική προσπάθεια συνίσταται στην απόσπαση και της τελευταίας ψήφου παραπλανημένου ή απελπισμένου πολίτη, ώστε να συρρικνωθεί η Χ.Α. και να διευρυνθεί το μέτωπο της δημοκρατικής κοινωνικής αλληλεγγύης. 
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν πολίτες - απόβλητοι.

Με αυτή τη στρατηγική η Αριστερά διεκδικεί και την τελευταία ψήφο στον δεύτερο γύρο
Καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν με βάση τα κοινωνικά τους συμφέροντα και όχι ιδεολογικές ψυχώσεις και φοβικά σύνδρομα. 
Και επιδιώκει να αλλάξει συνειδήσεις αγωνιζόμενη στο φως της ημέρας. 
Δηλαδή όχι με συνωμοσίες στα σκοτεινά της εξουσίας, κατά το πρότυπο Μπαλτάκου.
Στον δεύτερο γύρο και τις ευρωεκλογές το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ικανότητα της Αριστεράς να πείσει περισσότερους πολίτες, ανάμεσά τους πολλούς νέους, να συμμετάσχουν στις εκλογές. 
Να πειστούν ότι δεν είναι όλα τα κόμματα ίδια και να ξεπεράσουν τη μοιρολατρία ότι δεν γίνεται τίποτα.

Την ερχόμενη Κυριακή μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες για μια νέα λαϊκή συνάντηση στις κάλπες, με την καταψήφιση των εκλεκτών του σαμαρο-βενιζελισμού και την υπερψήφιση των προοδευτικών σχημάτων, και πρώτα - πρώτα των υποψηφιοτήτων της Αριστεράς. 
Για να σταλεί μήνυμα ανατροπής στην Ελλάδα και αλλαγής στην Ευρώπη, με την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτή την προοπτική, που φαίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστική, θέλουν να αναχαιτίσουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος στήνοντας παραπλανητικά και συκοφαντικά επικοινωνιακό ανάχωμα με το θέμα της δήθεν ανοχής της Αριστεράς προς τη Χ.Α.
Τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες, η πραγματική συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί στην αναγκαία πατριωτική - δημοκρατική συμπαράταξη, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες μιας νέας λαϊκής εμπιστοσύνης και συμμετοχής, τόσο αναγκαίας μάλιστα εν όψει του ενδεχομένου αριστερής διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: