Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Συγκυβέρνηση στα ...όρια

"άντε καλέ, πηδήξαμε άλλο ένα παλούκι"
Στους 151 - 152 μαζί με μαξιλάρια και δεκανίκια
Ο Βενιζέλος δεν τόλμησε να διαγράψει τον ΓΑΠ
«Λαβωμένη» βγήκε η κυβερνητική πλειοψηφία από μία ακόμα ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς η διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη, που επέλεξε να μην υπερψηφίσει το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις που επιφέρει η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, αφήνει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στους 152 βουλευτές συνολικά.
Σε αυτούς βέβαια θα πρέπει μάλλον να προστεθούν τα δύο… βολικά δεκανίκια της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος >>>
 



και Χρήστος Αηδόνης, αφού η παράταξη συμμετέχει στην Ελιά, αν και ούτε και αυτοί οι δύο βουλευτές ενίσχυσαν με την ψήφο τους το πολυνομοσχέδιο κατά τη χθεσινή διαδικασία.

Το χειρότερο ίσως για την κυβέρνηση είναι η «ανταρσία» του Γιώργου Παπανδρέου στο άρθρο για τις τράπεζες, η οποία ανέδειξε για μία ακόμα φορά το γεγονός ότι οι σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί. Δεδομένου ότι στον Γ. Παπανδρέου πρόσκεινται ακόμα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέες εντάσεις και ίσως και σε νέες… εκπλήξεις στη Βουλή.

Εξάλλου, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπήρχαν σκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη ακόμα και για διαγραφή των Παπανδρέου και Κακλαμάνη, όμως τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε απλώς σε μία δήλωση αποδοκιμασίας τω δύο βουλευτών, χωρίς μάλιστα καν να τους κατονομάζει, προφανώς φοβούμενος την περαιτέρω συρρίκνωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή.
Αντίθετα, οι «αντάρτες του γάλακτος», όπως οι Μιχάλης Κασσής, Θάνος Μωραΐτης και Γιώργος Βλάχος αποδείχθηκαν… αρνάκια γάλακτος και ψήφισαν τελικά το πολυνομοσχέδιο στο σύνολό του, παρά τις «κορώνες» τους όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Όσο για τον διαγραφέντα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε σε αυστηρό τόνο πως "δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δε συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας".
Αν και το θυμήθηκε μετά από πολλά «ναι σε όλα», και όλως τυχαίως λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: