Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα !

Αλλαγές, που επιδεινώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των Ελλήνων και συγχρόνως υπονομεύουν το μέλλον των εργαζομένων, κρύβονται στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και αναμένεται να ψηφίσει τα μεσάνυχτα η Βουλή. Η δημόσια συζήτηση που προηγήθηκε, και επικέντρωσε στα διάφορα «τσιτάτα» περί τέλους της κρίσης κ.λπ., ήταν πλήρως αποπροσανατολιστική. Το πραγματικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου-σκούπα, που συμφωνήθηκε με την τρόικα, είναι η αυθεντική συνέχεια των πολιτικών της λιτότητας και της κατάργησης κοινωνικών κεκτημένων και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί την >>>




αποτύπωση της συμφωνίας που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Το χειρότερο είναι ότι αποφάσεις όπως οι νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, που θα στοιβάξουν 6.000.000 ασφαλισμένους σε δύο Ταμεία και θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές στις συντάξεις έως και 50%, έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα να εφαρμοστούν μετά τις ευρωεκλογές, για να μην επηρεάσουν το προεκλογικό κλίμα.

Η νέα συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα δεν είναι μόνο οι αλλαγές στο γάλα και τα φαρμακεία, αφού ανάμεσα σε άλλα:
-Καταργεί την αργία της Κυριακής στις τουριστικές περιοχές, ενώ είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουν να πληρώνονται με το επιπλέον 75% όσοι εργάζονται.
-Αφήνει ανεξέλεγκτη την αγορά βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής από το Διαδίκτυο.
-Καταργείται η διαδικασία γνωστοποίησης της χημικής σύνθεσης των απορρυπαντικών στο Γενικό Χημείο του Κράτους, που σημαίνει ότι κανείς δεν θα εγγυάται πλέον για το αν είναι ασφαλή για την υγεία ή όχι.
-Καταργούνται οι εισφορές υπέρ επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Τσιμέντων, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών κ.ά.
Εχει βεβαίως και κάποια... θετικά, όπως:
-Η κατάργηση της απαγόρευσης των εκπτώσεων για στοκατζίδικα/outlet καταστήματα.
-Η θέσπιση ανώτατης τιμής πώλησης για νερό, τοστ, τσάι και καφέ σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ.

Μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, δηλαδή, όπως λένε με ένα στόμα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: