Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Οι νεοναζί στο προσκήνιο – Απειλούν τους ομογενείς (video)

Οι νεοναζί, με βαρύτατο οπλισμό, δηλώνουν ότι θα εκδιώξουν όλες τις εθνικές μειονότητες της χώρας
Ξυλοκοπήθηκε, ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ΚΚ της Ουκρανίας
Σε κυβερνητικές θέσεις ενδέχεται να βρεθούν μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Ουκρανίας «Δεξιός Τομέας», καθώς ο Ντιμίτρι Γιάρος, ένας εκ των ηγετών του, έχει προταθεί για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του υπουργικού συμβουλίου. Ο Δεξιός Τομέας συμμετέχει στο φιλοΕΕ συμβούλιο «Euromaidan» και συνέβαλε στην ανατροπή του προέδρου Γιανουκόβιτς. Ενδεικτική των προθέσεων της νεοναζιστικής οργάνωσης είναι η τοποθέτηση ενός από τους πιο γνωστούς ηγέτες του, του Αλεξάντρ Μιζούτσκο, ο οποίος το 2007 ορκιζόταν ότι θα πολεμήσει «ενάντια στους κομμουνιστές,>>>




τους Εβραίους και τους Ρώσους όσο τρέχει αίμα στις φλέβες του». 
Εξάλλου, τις τελευταίες μέρες πολλαπλασιάζονται τα σύμβολα που εξυμνούν το ναζισμό, ενώ καταστρέφονται σύμβολα της νίκης απέναντι στον Χίτλερ.

 
Απειλούν τους ομογενείς 
Ξυλοδαρμούς και απειλές κατά Ελλήνων ομογενών από τη νεοναζιστική οργάνωση του Δεξιού Τομέα κατήγγειλε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η Αλεξάνδρα Προτσένκο - η οποία ζήτησε να γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία στα ελληνικά, για λόγους ασφαλείας - είπε ότι  ο Σπυρίδων Κιλιγκάροφ, ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ΚΚ της Ουκρανίας, ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς μασκοφόρους της νεοναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», η οποία έχει πάρει τον έλεγχο των μεγάλων πόλεων τη χώρας.
(βίντεο στο τέλος της ανάρτησης) Η συγκεκριμένη οργάνωση διαθέτει βαρύτατο οπλισμό και δηλώνει ότι θα εκδιώξει όλες τις εθνικές μειονότητες της χώρας. 


Εξάλλου, από τις πρώτες αποφάσεις του νέου ουκρανικού κοινοβουλίου, ήταν: 
  • Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας
  • Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας.
  • Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα.
  • Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν, καταδίκασε τα μέτρα για την απαγόρευση της χρήσης των μειονοτικών γλωσσών όπως τα ρώσικα, τα ρουμάνικα, τα ουγγρικά και τα ελληνικά που αποφάσισε η Ουκρανική Βουλή μετά την ανατροπή των συσχετισμών από την απομάκρυνση Γιανουκόβιτς, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους φόβους όσων διαπίστωναν το προηγούμενο διάστημα την έντονη παρουσία ακροδεξιών ομάδων στους δρόμους του Κιέβου.

«Στην Ουκρανία δεν νίκησε η δημοκρατία» 
«Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, δεν αποτελούν "νίκη της δημοκρατίας», δήθεν των «επαναστατών», όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά μια επικίνδυνη εξέλιξη, πρώτα απ' όλα για τον ίδιο τον λαό της Ουκρανίας», επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, η οποία συντάχθηκε από το ΚΚΕ και το Γερμανικό ΚΚ και την οποία μέχρι στιγμής έχουν συνυπογράψει 21 κόμματα.


Επίθεση στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας

 «Στην πολιτική "επιφάνεια" αναρριχήθηκαν, με τη βοήθεια ΕΕ και ΗΠΑ, αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί, που εκτός από τις καταστροφές των γραφείων των αντιπάλων τους, μεθοδεύουν ακόμη πολιτικές διώξεις και απαγορεύσεις κομμάτων, πρώτα απ' όλα κατά των κομμουνιστών, ακόμη και ρατσιστικά νομοθετήματα σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού, όπως αυτά που ισχύουν τα τελευταία 20 χρόνια στις χώρες της "ευρωπαϊκής" Βαλτικής, με την απροκάλυπτη πολιτική στήριξη της ΕΕ», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.
Τα κόμματα που συνυπογράφουν την Κοινή Ανακοίνωση:
- Εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και αλληλεγγύη τους στους κομμουνιστές της Ουκρανίας «πρώτα απ' όλα σ' αυτούς που σε πολλές περιπτώσεις κατέβηκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα μνημεία του Λένιν και τα άλλα σοβιετικά κι αντιφασιστικά μνημεία, τα οποία βρέθηκαν στο "στόχαστρο" της ιδεολογικής "εκκαθάρισης" της Ιστορίας, που επιχειρούν οι εθνικιστικές- φασιστικές ένοπλες ομάδες».

- Καταδικάζουν τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την απροκάλυπτη εμπλοκή τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και για την «άμεση στήριξη που παρείχαν και παρέχουν στις ένοπλες φασιστικές ομάδες, στηρίζοντας έναν ιστορικό ρεβανσισμό, σε βάρος των αποτελεσμάτων του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, μετατρέποντας τον αντικομμουνισμό σε επίσημη πολιτική τους», καθώς και για την προώθηση «της διαίρεσης του λαού της Ουκρανίας με τις σχεδιαζόμενες διώξεις σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού της χώρας».

- Σημειώνουν πως οι εξελίξεις στην Ουκρανία συνδέονται με την επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ και είναι αποτέλεσμα του «σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με τη Ρωσία, για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς της χώρας» και υπογραμμίζουν ότι «ο λαός της Ουκρανίας, όπως κι όλοι οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν συμφέρον να ταχθούν με την πλευρά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, της μιας ή της άλλης λυκοσυμμαχίας».

Τα κόμματα που συνυπογράφουν το κείμενο είναι: 
Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας, Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Πόλος Κομμουνιστικής Αναγέννησης Γαλλίας, Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά, Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού, Κόμμα Εργατών Μπαγκλαντές , Δημοκρατικό Προοδευτικό Βήμα Μπαχρέιν, Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας, Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: