Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Σκουριές. Ο νόμος και οι χορηγίες του ...Μπομπολιστάν, καλά κρατούν...

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 3 συλληφθέντες. 
Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.
Κατερίνα Ιγγλέζη: Η ΕΛ.ΑΣ. προστατεύει τον"χορηγό" της
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 3 προσαγωγές κατοίκων της Χαλκιδικής που διαμαρτύρονταν για τις παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός στο δάσος. Και οι 3 κάτοικοι κατηγορούνται για παράνομη βία και απείθια και ένας έξ αυτών για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Σύμφωνα με τους δικηγόρους των συλληφθέντων δεν θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, προκειμένουν να ξεκινήσει η προκαταρτική εξέταση για το συμβάν. Όπως δήλωσε μιλώντας στο alterthess.gr o ένας εκ των συλληφθέντων Λ. Τόσκας  οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στους αστυνομικούς που είχαν συγκεντρωθεί αναφέροντας τους λόγους της διαμαρτυρίας τους. >>>
 



Ενημέρωσαν δηλαδή την αστυνομία ότι η εταιρεία μεταφέρει στείρα από τις εγκαταστάσεις της στο Μαντέμ Λάκκο προκειμένου να μπαζώσει τους δρομους στο Χονδρό Δένδρο. 
Τα στείρα σύμφωνα και με μελέτες των κατοίκων εμπεριέχουν βαρέα μέταλλα και αρσενικό που συνιστούν κίνδυνο για την υγεία. 
Ζήτησαν έτσι να παρθούν εκ νέου δείγματα από την αστυνομία και την εισαγγελέα. 
Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν ακόμη και για το γεγονός ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν γίνει στο δρόμο θα εξυπηρετούσαν την κατασκευή κόμβου για την κυκλοφορία των οχημάτων της εταιρείας. 
Οι εργασίες όμως αυτές δεν έχουν γίνει με αποτέλεσμα οι ρυθμίσεις να καθίστανται επικίνδυνες για την κυκλοφορία των κατοίκων και των οχημάτων τους. 
Στη συνέχεια οι κάτοικοι διεμήνυσαν ότι θα παραμείνουν στον δασικό δρόμο μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους με την αστυνομία να απαντά με τις αναίτιες αυτές συλλήψεις.

Συντονιστικό: Εμείς ζητούσαμε παρουσία εισαγγελέα
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του (εδω) το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
«οι κάτοικοι βρισκόταν στο σημείο (σ.σ. Χονδρό Δένδρο) από νωρίς, με το αίτημα να παραστεί εισαγγελέας προκειμένου να ελεγχθεί το είδος των υλικών που χρησιμοποιούνται για την ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου που οδηγεί στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, καθώς υπάρχουν αναλύσεις οι οποίες δείχνουν ότι το υλικό που χρησιμοποιείται περιέχει αυξημένες ποσότητες αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων».

Κατερίνα Ιγγλέζη: "Η ΕΛ.ΑΣ. προστατεύει τον "χορηγό" της"
Μετά τις νέες διώξεις μελών του κινήματος ενάντια στον χρυσό, πολλοί κάτοικοι μετέβησαν στον Πολύγυρο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους τρεις και διαμαρτύρονταν επί ώρες έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής. 
Μαζί τους και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία δήλωσε στην «Α» ότι «για μια ακόμη φορά η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει κατοίκους που διαδηλώνουν ειρηνικά και αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους και προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, που, όπως αποδείχθηκε, είναι και 'χορηγός' της...»
Οι χθεσινές συλλήψεις ξύπνησαν «μνήμες Τσικνοπέμπτης του 2013» στα χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής, τότε που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στην Ιερισσό και ξεκίνησε η βιομηχανία διώξεων σε βάρος των μελών του κινήματος, με μόνο στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών και τη δυσφήμηση του αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: