Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Λαϊκή Αντίσταση: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ !

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ !
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της καμπάνιας ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, θα πραγματοποιήσει μαζική παρέμβαση, την Πέμπτη 30 Γενάρη, στις 11πμ στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, δημιούργησαν στον χώρο της υγείας μια τραγική πραγματικότητα που μιλάει από μόνη της.
Για 3.068.000 ανασφάλιστους δεν προβλέπεται δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες περίθαλψης. >>>
 



 
Η φτώχεια αγγίζει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού και η ανεργία διογκώνεται. 
Η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί κατά 30% συγκριτικά με την προ μνημονίου περίοδο. 
Το 50% των ασθενών δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα φάρμακα τους.
1 στους 3 ασθενείς αραιώνουν τη συχνότητα λήψης φαρμάκων ώστε να κάνουν οικονομία.
Έχει επηρεασθεί η ψυχική υγεία όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας.

Φροντίζει για το μέλλον μας η κυβέρνηση και ακολουθώντας τις επιταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ κλείνει νοσοκομεία, πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥ και κέντρα υγείας, απολύει εργαζόμενους, μειώνει τις παροχές στους ασφαλισμένους και τις δαπάνες για την περίθαλψη (2,7 δις λιγότερα για την υγεία). Το χτύπημα στην υγεία και την περίθαλψη του λαού αποτελεί μέρος της συνολικής επίθεσης, με την υποβάθμιση της παιδείας, τα λουκέτα στα μαγαζιά, την κλοπή μισθών και μεροκάματων.
Κινήσεις που εντάσσονται στα πλαίσια του στρατηγικού στόχου που το σύστημα έχει θέσει και μετέτρεψε την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Εδώ και αρκετά χρόνια ευνοήθηκε το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο στο χώρο της υγείας ενώ παράλληλα υποβαθμίστηκε το δημόσιο νοσοκομείο. Με βάση τις αποφάσεις του μνημονίου, το καλοκαίρι έκλεισαν 8 νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ δρομολογείται το κλείσιμο δεκάδων άλλων νοσοκομείων σε πόλεις, νησιά και επαρχία. Μεταξύ αυτών που κλείνουν είναι τα ψυχιατρικά νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και το Δρομοκαϊτειο αφήνοντας εκατοντάδες ψυχικά ασθενείς στη μοίρα τους. Ο επόμενος στόχος του υπουργείου είναι οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Έτσι από τις 545 μονάδες υγείας που υπάρχουν σήμερα, 220 αναμένεται να κλείσουν ώστε να υπάρχει μια μονάδα υγείας ανά καλλικρατικό δήμο και ταυτόχρονα θέτει σε διαθεσιμότητα- απόλυση 10.000 περίπου υγειονομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, προσωπικό του ΕΟΠΠΥ.
Ο ΕΟΠΠΥ αλλάζει και από «πάροχος υπηρεσιών υγείας» μετατρέπεται σε «αγοραστή». Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΟΠΠΥ δεν θα έχει την υποχρέωση να παρέχει σε όλους περίθαλψη, όπως έπρεπε να είναι, στη βάση της καθολικότητας του δικαιώματος, του κοινωνικού αγαθού και της αλληλεγγύης. Έτσι αφού μάζεψαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε ένα φορέα, αφού λεηλάτησαν την περιουσία τους τώρα αλλάζουν τα δεδομένα για όλους τους ασφαλισμένους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μελέτη της TASK FORCE μιλάει για υπηρεσίες «οικονομικά προσιτές σε όλους». Θέλουν δηλαδή να ξεριζώσουν από το μυαλό του λαού την έννοια του καθολικού δικαιώματος στην περίθαλψη και να τον πείσουν ότι αν χρειαστεί υπηρεσίες υγείας θα έχει λίγες και ακριβές επιλογές.
Τη λογική ότι θα πρέπει να πληρώνουμε για την υγεία μας άρχισαν να την καλλιεργούν με το 5ευρω στα τακτικά ραντεβού πριν μερικά χρόνια, συνεχίζουν με το 1 ευρώ που θα πληρώνει ο ασφαλισμένος για κάθε συνταγή στο φαρμακείο (μόνο από αυτό αναμένεται να μπουν στα ταμεία του ΕΟΠΠΥ 66 εκ. ευρώ). Ενώ η συμμετοχή στο φάρμακο αυξάνεται ακόμη και για τα φάρμακα που παίρνουν οι χρόνια πάσχοντες, ενώ καθημερινά αφαιρούνται φάρμακα από τη λίστα συνταγογραφούμενων. Επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί το εισιτήριο των 25 ευρώ. Η κυβέρνηση για να προλάβει αγώνες που θα ξεσπούσαν, δεν το εφάρμοσε, αύξησε την τιμή του καπνού και το παρουσίασε σαν αποτέλεσμα των αγώνων μέσα στο κοινοβούλιο. Σίγουρα θα επανέλθει και τότε κανένα ισοδύναμο και κανένας «κοινοβουλευτικός αγώνας» δεν θα σώσει το λαό.
Η κυβέρνηση Σαμαρά και η λυκοσυμμαχία ΕΕ-ΔΝΤ και ντόπιων αρπαχτικών, αφήνει αποκαϊδια παντού (σχολεία, νοσοκομεία, ασφάλιση, στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις). Το νέο κύμα επίθεσης έχει επίκεντρο την υγεία. Μπορούμε να το σταματήσουμε! 
Είμαστε αναγκασμένοι να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! 
• ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ!
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
• Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: