Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Με λαϊκισμό 58 μποφόρ από την ...Κηφισιά

Οι εγκάθετοι του «Συστήματος Βενιζέλου» [όπως θα έπρεπε να αποκαλούνται πλέον τα ρετάλια του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ] στη ΔΗΜΑΡ –Ψαριανός, Αντρέας Παπαδόπουλος και ΣΙΑ– εξακολουθούν να υπονομεύουν «συντροφικά» τον Φώτη Κουβέλη και την αγωνιώδη προσπάθεια του κόμματος να απεμπλακεί –έστω κι αργά– από τις συνέπειες των άστοχων, μυωπικών επιλογών του, με τη συμμετοχή στην τρικομματική της συμφοράς, ως «αριστερό» άλλοθι της παλαιοδεξιάς του Δικτύου 21 και του Σαμαρά. Παράλληλα δεν χάνουν ευκαιρία να δαιμονοποιούν και να συκοφαντούν τον ΣΥΡΙΖΑ, χειρότερα από ό,τι >>>




θα το έκανε κι ο πιο αντιδραστικός, φανατικός ακροδεξιός.

Χτες, σε εκδήλωση των 58 στην Κηφισιάε, ναι, το λίκνο, τον φυσικό χώρο της αριστερής παράδοσης στη χώρα...– ο Αντρέας Παπαδόπουλος έδωσε τα ρέστα του σε λαϊκιστικές κορώνες κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Με εκφράσεις όπως, «αυτά που τάζει ο κ. Τσίπρας θα τα βρει έξω από την Κουμουνδούρου, γιατί σε περίπτωση που κερδίσει, θα μαζεύεται ο κόσμος κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα ζητά τα υπεσχημένα», ή, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη απολύτως λαϊκιστική, αντιευρωπαϊκή, έως και επικίνδυνη για τον τόπο», έδωσε το στίγμα του τι σημαίνει «κεντροαριστερή», συγκροτημένη και με πολιτικά επιχειρήματα προσέγγιση της τραγικής πραγματικότητας που βιώνει η χώρα.
Επιπλέον, προσπάθησε για άλλη μια φορά να εκθέσει και να αδειάσει προσωπικά τον πρόεδρο του κόμματός του, εγκαλώντας τον Φώτη Κουβέλη για τη δηλωμένη, σταθερή άρνησή του να συμπράξει με μια νόθα, δήθεν κεντροαριστερή κίνηση που αποκλειστικό στόχο έχει τη στήριξη της παρούσας, καταστροφικής για την κοινωνία και τον τόπο κυβέρνησης, και βέβαια την ανάσχεση της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς την ανάληψη της εξουσίας.

Από κοντά σιγοντάριζαν κι ο γνωστός αναρχοαυτόνομος Γρ. Ψαριανός
κι ο πάντα πρώτο -τραπέζι- πίστα Π. Τατσόπουλος.

Αυτές οι ομορφιές συμβαίνουν στις ζυμώσεις για την Κεντροαριστερά που θα μας σώσει
«Συντροφικά» μαχαιρώματα, ίντριγκες, προσχηματικός δημόσιος λόγος που αδυνατεί να καλύψει τις αληθινές επιδιώξεις, διαγκωνισμοί για το πάνω χέρι, πιρουέτες για το καπέλο και αγωνία για την προσωπική πολιτική επιβίωση.

Με δυο λόγια: αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά διακυβεύματα. 
Οι 58 δεν έχουν καμιά πρόταση για το εδώ και τώρα, το μόνο που τους ενδιαφέρει: να εμφανίζονται ως αυτόκλητοι διαχειριστές μιας νεφελώδους, απο - ιδεολογικοποιημένης και πασοκόστροφης «Κεντροαριστεράς».

Όλα αυτά, βέβαια, έχουν ένα τέλος. 
Που θα έρθει σύντομα και θα είναι θλιβερό για τους πρωταγωνιστές της σαπουνόπερας «Περιμένοντας την Κεντροαριστερά».

Θέμης Δημητρακόπουλος συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: