Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Οι -διαπλεκόμενοι- καναλάρχες πήραν το ...δωράκι τους !

Με ονομαστική ψηφοφορία, όπως είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ που επέκρινε σφόδρα τη σχετική ρύθμιση, εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία 154 ψήφων το άρθρο του νομοσχεδίου για την υγεία που αφορά τις ψηφιακές άδειες. «Όχι» από Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη, διαφοροποιήσεις εντός της ΔΗΜΑΡ.
Η ρύθμιση που περιγράφεται σε επτά σειρές στο άρθρο 18 του νομοσχεδίου με τίτλο «Ρυθμίσεις υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» νομιμοποιεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλα τα ιδιωτικά κανάλια που ήταν «στον αέρα» στις 31 Αυγούστου του 2013. Με τον τρόπο αυτό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λύνουν μια «εκκρεμότητα» που υπάρχει από καταβολής της ιδιωτικής τηλεόρασης, αφού μέχρι τώρα όλα τα κανάλια λειτουργούν με προσωρινές άδειες οι οποίες δεν τους έχουν κοστίσει ούτε ένα ευρώ και τώρα τους χαρίζονται τα χρέη (δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ όλα αυτά τα χρόνια για την κατοχή των συχνοτήτων!). >>>




Διαβάστε και τη χθεσινή σχετική δήλωση του Π. Σκουρλέτη: Χαρίζουν τις ψηφιακές άδειες στους διαπλεκόμενους μεγαλοκαναλάρχες.
Υπέρ ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και κάποιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (καθώς αποχώρησαν 5 και έλειπε και ο πρόεδρος του κόμματος, Φ. Κουβέλης), ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. 
Καταψήφισαν ακόμη οι ανεξάρτητοι Βουλευτές Μ. Ανδρουλάκης, Θ. Παραστρατίδης, Γ. Κασαπίδης, Μ. Μπόλαρης, Ν. Σταυρογιάννης.
Εντύπωση προκάλεσε το «όχι» του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος διαφώνησε και με την κυβέρνηση και με το ΠΑΣΟΚ, και το «όχι» του πρ. Προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη. Σημειώνεται ακόμη η απουσία του Κ. Καραμανλή.
 
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 269 Βουλευτές. 
Υπέρ ψήφισαν 154 Βουλευτές και κατά 115.
Από τη ΝΔ απουσίασε ο Βύρων Πολύδωρας, από το ΠΑΣΟΚ απουσίασε ο Δ. Κρεμαστινός, ενώ από τη ΔΗΜΑΡ απουσίασαν οι βουλευτές Φ. Κουβέλης, Γ. Πανούσης, Γρ. Ψαριανός, Ν. Φούντα, Γ. Κυρίτσης και Μ. Ρεπούση. 
Όπως σημειώνει το tvxs.gr, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν υπέρ (...) το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου έζησε το δικό του δράμα καθώς οι βουλευτές Γ. Πανούσης, Γρ. Ψαριανός, Ν. Φούντα, Γ. Κυρίτσης και Μ. Ρεπούση αποχώρησαν χωρίς να ψηφίσουν ενώ το αποκορύφωμα είναι ότι απουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.
Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε το κόμμα να κρατήσει χαμηλούς τόνους αλλά να υπερψηφίσει το σχετικό άρθρο.

Πληροφορίες από tvxs.gr και Ναυτεμπορική
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: