Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Από μικρό και από Άδωνι μαθαίνεις την αλήθεια

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Να ‘ναι καλά ο Σαμαράς, χίλια χρόνια να ζήσει. Έβαλε στην κυβέρνηση τον τηλεντελάλη Γεωργιάδη κι αυτός τον έδωσε στεγνά και τον Αντώνη και την κυβέρνησή του. Διαλύονται τα νοσοκομεία και ο κόσμος πάει και πληρώνει για τις εξετάσεις και τη νοσηλεία του στα ιδιωτικά, του έλεγαν χθες του Γεωργιάδη στο πρωινό του ΜΕΓΚΑ οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού. Μέχρι κι ο Καμπουράκης του είπε ότι προχθές που πήγε να πάρει κάτι εξετάσεις από ιδιωτικό θεραπευτήριο βρήκε στην αναμονή εξακόσια άτομα. Τα άκουσε αυτά ο υπουργός της Υγείας και απάντησε ως εξής: «Τα ιδιωτικά συστήματα μας συμφέρουν >>>




περισσότερο από τα δημόσια συστήματα Υγείας».

Κινούμενος μεταξύ βλακείας και πάθους, ο νεοφιλελευθεροφασίστας αποκάλυψε το ήδη αποκεκαλυμμένο σχέδιο των μνηνονιακών. 
Θέλουν να διαλύσουν το δημόσιο τομέα, την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τα δημόσια αγαθά, τις υποδομές, για να ενισχύσουν οικονομικά τους ιδιώτες. 
Μεταφορά πλούτου από το δημόσιο στο ιδιωτικό, που στη διαδρομή αφήνει ξοπίσω θύματα. Στον τομέα της Υγείας του Γεωργιάδη ειδικά, όταν λέμε «θύματα», εννοούμε νεκρούς και ανάπηρους, μιλάμε για αίμα αθώων. 
Η μεταφορά του πλούτου από την τσέπη μας κατευθείαν στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών γίνεται ως εξής:

Μεταφορά πλούτου στην Υγεία: Κλείνουν νοσοκομεία, δεν προσλαμβάνουν γιατρούς και νοσηλευτές, μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων, καθυστερούν τις πληρωμές των εφημεριών μέχρι και έξι μήνες, δεν αγοράζουν ούτε καν επισκευάζουν μηχανήματα ζωτικής σημασίας, όπως ο αξονικός τομογράφος του Ευαγγελισμού, διαλύουν με χίλιους τρόπους τον ΕΟΠΠΥ.
Ε, μετά από αυτά, όσοι έχουνε ακόμη λίγα χρήματα, τρέχουν στους ιδιώτες και όσοι δεν έχουν, άμωμοι εν οδώ αλληλούια και το πολύ- πολύ να τους τραβήξει έναν επικήδειο ο λαλίστατος Άδωνις.

Μεταφορά πλούτου στην Παιδεία: Διώχνουν τα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς, κλείνουν σχολεία, κόβουν σχεδόν στο μισό τους μισθούς των εκπαιδευτικών, δεν προσλαμβάνουν αναπληρωτές, καταργούν ειδικότητες θέτοντας σε διαθεσιμότητα του καθηγητές των τεχνικών λυκείων, απονευρώνουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, διώχνοντας τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Αυτά είναι υπεραρκετά για να στείλουν μαζικά κόσμο στα ιδιωτικά σχολεία και στις ιδιωτικές σχολές κι όμως οι κυβερνώντες τους δίνουν κι άλλα. 
Υποβαθμίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, μειώνοντας δραστικά το κόστος λειτουργίας των σχολείων και παράλληλα εξισώνουν τα πτυχία των ΑΕΙ με τα πτυχία των ΙΕΚ και των Κολεγίων της συμφοράς. 
Ο Γεωργιάδης μάλιστα πήγε στα εγκαίνια εγκαταστάσεων κολεγίου που χρωστά πάνω από 100 εκατομμύρια στο δημόσιο και είπε ότι τα πτυχία που δίνει είναι καλύτερα από τα πτυχία των πανεπιστημίων. 
Άξιος ο μισθός του, εκτός κι αν είναι μίσθαρνο όργανο των σχολαρχών.

Δεν είναι μόνο η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία των κυβερνώντων, δεν είναι μόνο οι πιέσεις των δανειστών, που θέλουν να αρπάξουν ό, τι διατίθεται προς αρπαγή, είναι και η προσωπική απληστία τους, είναι η λάμψη του χρήματος, που αστράφτει στα μάτια τους. 
Εκτός κι αν χαρίζουν τα δισεκατομμύρια στους ιδιώτες , για να βρουν ανάπαυση οι ψυχές των μαμάδων τους στο άλλο κόσμο. 
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεδομένου του όγκου των δισεκατομμυρίων, οι ψυχές των μαμάδων θα βρουν ανάπαυση αιώνια και μάλιστα εις τας αγκάλας του Κυρίου ημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: