Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Το κίνημα της Χαλκιδικής ξανά στο στόχαστρο. Η στιγμή, δεν επιλέχθηκε τυχαία...

της Κατερίνας Ιγγλέζη βουλευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ
Στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης, είκοσι τρεις κάτοικοι Ιερισσού και τέσσερις Θεσσαλονίκης καλούνται να παρουσιαστούν, την Παρασκευή 27/09, στη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι για σωρεία κακουργημάτων. 
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή όπλων, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Οι κατηγορίες αφορούν υποθέσεις >>>




από το τέλος Μαΐου μέχρι και την 25 Αυγούστου 2013.

Είκοσι εφτά πολίτες, με ενεργή συμμετοχή στο κίνημα ενάντια στην καταστροφής της Χαλκιδικής από τις εξορύξεις χρυσού, βρίσκονται ύποπτοι για το σύνολο σχεδόν των εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα. 
Βασικός στόχος των διωκτικών αρχών είναι να αποδώσουν χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης στο κίνημα.

Η χρονική στιγμή δεν επιλέχθηκε τυχαία
Με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη νεοναζιστική συμμορία, η Κυβέρνηση ξεκίνησε μια εκστρατεία πάταξης της οργανωμένης βίας. 
Έντεχνα και συντεταγμένα, κυβερνητικά στελέχη και καθεστωτικά ΜΜΕ, συνέδεσαν την εγκληματική και ρατσιστική δράση των νεοναζί με το κοινωνικό κίνημα αντίστασης στη Χαλκιδική. 
Μετά από αυτή την προπαγάνδα, φαίνεται στην κοινή γνώμη ως φυσικό επακόλουθο η άσκηση διώξεων τόσο προς τις φασιστικές συμμορίες όσο και προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα ζωής και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το πολιτικό όφελος είναι σαφές και πολυδιάστατο
Απ΄τη μια η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές παρουσιάζονται ως αντικειμενικές και αμερόληπτες στην προσπάθειά τους να καταδικάσουν έμπρακτα τη “βία απ΄όπου κι αν προέρχεται” και να στηρίξουν τη θεωρία των δύο άκρων. 
Από την άλλη στέλνουν σαφές μήνυμα προς όποια συλλογικότητα και κοινωνικό κίνημα αντιστέκεται στα σχέδιά τους, ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να ποινικοποιήσουν τα κινήματα και ότι έχουν τα μέσα να το κάνουν.

Το κίνημα της Χαλκιδικής είναι ένα πολύμορφο κίνημα, που έχει αποκηρύξει τις πρακτικές βίας και μικροκομματισμού. 
Όπλα τους η επιστημονική τεκμηρίωση, η αντικειμενική ενημέρωση, οι κοινωνικές δράσεις και η αλληλεγγύη. 
Στο πλευρό τους έχουν συλλογικότητες, φορείς, οργανώσεις, κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, πολιτικούς φορείς, καναδούς πολιτικούς, ευρωπαϊκές κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις (βλ. Δελτίο Τύπου Επιτροπών Αγώνα).

Οι αγωνιστές της Χαλκιδικής έχουν συνειδητοποιήσει το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους

Αρνούνται την κατηγορία ότι είναι φορείς βίας και καταγγέλλουν ότι είναι δέκτες κρατικής βίας, τρομοκρατίας και προπαγάνδας.

Αυτή τη στιγμή το κίνημα της Χαλκιδικής μετράει τέσσερις άδικα προφυλακισμένους αγωνιστές και πάνω από 250 υπόδικους
Η Κυβέρνηση, ενώ προστατεύει την Ελληνικός Χρυσός και καλύπτει τις παρανομίες της, προσπαθεί να δυσφημήσει, να ποινικοποιήσει, και να θέσει υπό ομηρία το ίσως δυναμικότερο κίνημα σήμερα στη χώρα. 
Κι αυτό δεν έχει να κάνει με προσπάθεια εφαρμογής της νομιμότητας που με κάθε ευκαιρία επικαλούνται. 
Δεν έχει να κάνει με την καταδίκη της βίας. 
Έχει να κάνει με την απεγνωσμένη προσπάθειά τους να καταστείλουν κάθε κίνημα αντίστασης. 
Γιατί ο λαός είναι ο εχθρός κι αυτοί γνωρίζουν και φοβούνται τη δύναμή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: