Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σκουριές. Ποιός ελέγχει την εταιρεία "ξεριζώστε - παραχώστε" ;;; (video)

Η εταιρεία ''ξεριζώστε - παραχώστε'' συνεχίζει το "αναπτυξιακό έργο" της στον Κάκαβο γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Χαλκιδικής αλλά και της Ελλάδας (όπως αυτή αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και σε πρόσφατη σφυγμομέτρηση).
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί, η πολυεθνική μεταλλευτική εταιρεία αντί να δημοσιοποιεί τις κινήσεις της και να προβάλλει τα ''έργα΄΄ της στους ιθαγενείς της Β.Α. Χαλκιδικής εφόσον είναι ΄΄όλα νόμιμα΄΄ όπως ισχυρίζεται προτιμά να απλώνει συρματοπλέγματα και γενικά >>>

 





να αδιαφορεί για την σφοδρή αντίδραση χιλιάδων πολιτών, κρυβόμενη κατ'ουσίαν πίσω από την ποινικοποίηση των κοινωνικών-πολιτικών αγώνων και χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ ως ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ''επενδυτική ασπίδα''.
Όλα αυτά τα γεγονότα και οι πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ και καιρό στην περιοχή μας, σε μια συμπαιγνία κυβέρνησης - ΜΜΕ και πολυεθνικής εταιρείας και που χαρακτηρίζουν κυρίως χώρες μπανανίες και όχι δημοκρατικά καθεστώτα, έχουν βρεθεί στο ''στόχαστρο'' όχι μόνο των αντιδρώντων πολιτών αλλά και των συνδικαλιστικών οργάνων της Αστυνομίας, που τα έχουν στηλιτεύσει επανειλημμένα, εισπράττοντας όμως την αδιαφορία της μνημονιακής συγκυβέρνησης που δεν θέλει να παραδεχθεί την αποτυχία των σχεδιασμών της στο συγκεκριμένο θέμα.

Στις μπανανίες και όχι στις δημοκρατίες, οι επενδύσεις γίνονται με ακανθωτά συρματοπλέγματα.

Στις μπανανίες και όχι στις δημοκρατίες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κινητοποιούνται αυτεπάγγελτα αλλά κατόπιν συνεχών οχλήσεων των πολιτών διαπιστώνοντας εκ των υστέρων τα αυτονόητα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του ρέματος Καρατζά διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια την ''θολούρα'' και την αποκρουστική όψη των άλλοτε διαυγών νερών, γεγονός που μπορεί ο καθένας να δει και που δημιουργεί πολλές ανησυχίες και ερωτήματα. 
Δυστυχώς τα πρόσφατα γεγονότα που έδωσαν στην Καναδέζικη εταιρεία τον καθόλου τιμητικό τίτλο ''ξεριζώστε - παραχώστε'' , η πρόσφατη απόφαση της πολεοδομίας Αρναίας , το ρίξιμο ευθυνών στις προηγούμενες μεταλλευτικές εταιρείες στο θέμα πχ που ανέδειξε η εφημερίδα των συντακτών για την Ολυμπιάδα , η σιωπή ιχθύος για κάθε θέμα που αφορά την διαχρονική επιβάρυνση της Β.Α. Χαλκιδικής από τις μεταλλευτικές ''δραστηριότητες'' , όλα αυτά μας γεμίζουν πολλές ανησυχίες . 
Τι πρέπει να γίνεται δηλαδή , να παίρνουν οι πολίτες μπουκαλάκια για δείγμα από τα ρέματα , κύριοι ανευθυνουπεύθυνοι;
Υπάρχει τελικά κανένας έλεγχος στην εταιρεία "ξεριζώστε παραχώστε'';



Δεν υπάρχουν σχόλια: