Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πολύγυρος. Απολογία συναγωνιστών και δίκη συναγωνιστριών...

Στον Εισαγγελέα Πολυγύρου οδηγήθηκαν για να απολογηθούν οι τρεις από τους 18 διωκόμενους για τα γεγονότα στο εργοτάξιο των Σκουριών
Ο ένας από τους τρεις πήρε αναβολή να απολογηθεί την Πέμπτη ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από την χώρα. 

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών η αστυνομία είχε προχωρήσει σε σωρεία προσαγωγών, παράνομη λήψη DNA και αποτυπωμάτων ενώ παράλληλα άσκησε δίωξη σε 20 άτομα που κατηγορούνται για επτά κακουργήματα και έντεκα πλημμελήματα. >>>





Οι δύο από τους 20 κατοίκους της Χαλκιδικής εξακολουθούν να βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Διαβατών.


Η δίκη των τριών γυναικών

Συνεχίζονταν μετά το μεσημέρι, η δίκη των τριών γυναικών με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης..
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να παρουσιάσουν την συμπεριφορά τους απέναντι στις γυναίκες ως υπέρμετρα ευγενική και να αποδείξουν την νομιμότητα των πράξεών τους. 
Να σημειωθεί ότι και οι εξήντα γυναίκες που ανέβηκαν στο βουνό στις 12 Μαϊου δέχθηκαν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ με αποτέλεσμα δύο από αυτές να τραυματιστούν, η μία στον αυχένα και η άλλη στο χέρι. 
Ο αστυνομικός διευθυντής ζήτησε εκ των υστερών την άσκηση ποινικής δίωξης για τις εις βάρος τους προσβλητικές δηλώσεις που ισχυρίζεται ότι δέχθηκε από τις γυναίκες . 

Οι συνήγοροι των γυναικών τονίζουν ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων βρίθουν αντιφάσεων και όσον αφορά τον τρόπο που προχώρησαν στην σύλληψη και που γενικότερα χειρίστηκαν την κατάσταση αλλά και σχετικά με το αποτέλεσμα που επιδίωκαν.

Ο αστυνομικός διευθυντής αρνήθηκε ακόμη ότι έδωσε εντολή να μην έχουν επαφή οι κατηγορούμενες με τους συνηγόρους τους. 

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την σύλληψή τους για 12 μιση ώρες οι συνήγοροι δεν είχαν καμία επαφή με τις κατηγορούμενες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: