Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πολυνομοσχέδιο. Νέο Κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα και ...Ντροπολογίες

ΠΕΡΑΣΕ ΝΥΧΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 19 ΕΥΡΩ 
ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ !
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή σε ένα άρθρο το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή όσων προβλέπονται από το δεύτερο και το τρίτο Μνημόνιο, καθώς και για την λεγόμενη κινητικότητα στο Δημόσιο. Σημειώνεται ότι η τροπολογία που αφορά τα ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους προβλέπει καθαρές αμοιβές ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των >>>
 



490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.
Η τροποποίηση αυτή προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρατήρησε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής, πως «δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυκτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία».

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ
Πέρασε εν μέρει τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για προσωρινά απασχολούμενους στους ΟΤΑ και μείωση εργοδοτικών εισφορών. 
Με άλλη τροπολογία γίνεται παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού-παραλίας σε κάμπινγκ, κέντρα αναψυχής και ξενοδοχεία.
Τελικά, το άρθρο του πολυνομοσχεδίου έγινε δεκτό επί της αρχής και επί του άρθου κατά πλειοψηφία: "Ναι" ψήφισαν 168 βουλευτές, "όχι" 123 και "παρών" 1.
Το σχέδιο νόμου υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ καθώς και οι προερχόμενοι από τη ΝΔ ανεξάρτητοι βουλευτές Κ.Μαρκόπουλος και Θ.Σολδάτος. Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, είπε: "κάτι σημαίνει αυτό".
 
Το νομοσχέδιο καταψήφισε το σύνολο των βουλευτών της Αντιπολίτευσης.
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές τα μέλη του κινήματος «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα», οι κ.κ. Λοβέρδος και Αηδόνης υπερψήφισαν τις τροπολογίες που προστέθηκαν στο νομοσχέδιο. Το ίδιο έκαναν και οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Σολδάτος.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝ/ΔΙΟΥ
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, στο Σύνταγμα, έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, την ώρα που εντός της Βουλής γινόταν συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που ήρθε προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο χώρο της υγείας, στα υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και σε άλλα υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και πλήθος κόσμου.
«Καταστρέφετε τις ζωές. Θα τις πάρουμε πίσω! Να διώξουμε μνημόνια και Τρόικα» και «σταθερή-μόνιμη δουλειά-όχι στις απολύσεις», ήταν κάποια από τα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών.
 
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την Τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 
Συνοδεύεται επίσης από συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών και μετατάξεις υπαλλήλων, ενώ διατηρείται, έστω και ελαφρώς μειωμένο, το ειδικό τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, γνωστό και ως "χαράτσι".
«Θέλουν να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάλληλος της γενικής γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και διαβάζει από το ψήφισμα των εργαζομένων πως «αποφασίζεται η διάσπαση των λειτουργικών δομών πληροφορικής του ΥΠ.ΟΙΚ. σε δυο διακριτές γενικές γραμματείες, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και χωρίς σχεδιασμό διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας του ΥΠ.ΟΙΚ.», όπως υποστηρίζει. «Το ατόπημα στο οποίο οδηγείται η κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση του ενιαίου και ήδη λειτουργικού Κέντρου Πληροφορικής του ΥΠ.ΟΙΚ., διαχωρίζοντας τις εφαρμογές από τον εξοπλισμό που τις φιλοξενεί, μέσω του επικείμενου πολυνομοσχεδίου, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα, πιθανόν και παγκοσμίως», προσθέτει.
 
Επίσης, το πρωί στο Σύνταγμα, παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών έστησαν πάγκους και μοίρασαν φρούτα και λαχανικά. 
Ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης, όπως δήλωσαν, στο δοκιμαζόμενο κόσμο και διαμαρτυρίας εναντίον των μέτρων που εξοντώνουν τις λαϊκές αγορές. 
Στη συνέχεια επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη Βουλή, όπου τους σταμάτησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: