Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μάτια μου η Ελλάδα έγινε Μανωλάδα

γράφει ο pitsirikos
Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως το 40,5% των εργαζομένων στη χώρα μας είναι ανασφάλιστοι αλλά σύντομα θα είναι άνεργοι και δεν θα υπάρχει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Επίσης, το 52% των επιχειρήσεων στη χώρα μας απασχολούν ανασφάλιστο ή αδήλωτο προσωπικό αλλά σύντομα θα κλείσουν κι αυτές και θα λυθεί κι αυτό το πρόβλημα.
Ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης του ΙΚΑ, Μάρκος Τούντας, είπε πως όλη η Ελλάδα είναι μια Μανωλάδα -συγγνώμη, κύριε Τούντα μου αλλά εγώ το είχα πει πριν από εσάς κι άλλη φορά να λέτε >>>




«όπως έγραψε ο πιτσιρίκος» – αλλά ευτυχώς δεν πυροβολούν όλοι οι εργοδότες τους εργαζόμενους επειδή οι εργαζόμενοι είναι έξυπνοι και δεν ζητούν μισθό και ΙΚΑ, ενώ δίνουν και δανεικά στα αφεντικά τους για να μην κλείσει η επιχείρηση και χάσουν την δουλειά τους.

Το θετικό με το ότι οι περισσότεροι εργοδότες δεν πυροβολούν τους εργαζόμενους είναι ότι δεν χρειάζεται οι εργαζόμενοι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο κι έτσι δεν ξεμένουν όλα τα νοσοκομεία από γάζες αλλά μόνο τα μισά που δεν έχουν, και πάνε οι ασθενείς και τις αγοράζουνε μόνοι τους από το απέναντι φαρμακείο για να τονωθεί η αγορά.

Ο κ. Τούντας ανέφερε πως το φαινόμενο της Μανωλάδας είναι απλωμένο σε ολόκληρη τη χώρα, οπότε πρέπει να κάνουμε σαμποτάζ σε όλα τα ελληνικά προϊόντα και να μην αγοράζουμε ούτε ξένα -αφού και στο εξωτερικό υπάρχουν αδήλωτοι και ανασφάλιστοι εργάτες- και να πεθάνουμε της πείνας.
Όπως δήλωσε ο κ. Τούντας, το προσωπικό δεν επαρκεί και δεν μπορούν να γίνουν σωστοί έλεγχοι, οπότε δεν ξέρουμε πόσοι εργαζόμενοι έχουν δολοφονηθεί από τα αφεντικά τους -επειδή ζήτησαν μισθό και ασφάλιση-, ανοίγοντας, με τον θάνατό τους, νέες θέσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, Γιώργο Κυριακόπουλο, το ΙΚΑ οδηγείται σε κατάρρευση και δεν θα παίρνει κανείς σύνταξη πριν πεθάνει, αλλά η ταφή του θα γίνεται δωρεάν σε ομαδικό τάφο που θα έχει σκάψει μόνος του.

Σε αντίθεση με τα μίζερα και απαισιόδοξα μηνύματα του κ. Τούντα και του κ. Κυριακόπουλου, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε χθες- χωρίς να ντρέπεται- πως υπάρχουν οι πρώτες θετικές ενδείξεις για την οικονομία.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως αναφέρεται μόνο σε ενδείξεις –και σε συζητήσεις του με τον Θεό- και πως έχει φρενάρει η αύξηση της ανεργίας, αφού οι περισσότεροι έχουν απολυθεί και δεν μπορούν να απολυθούν ξανά, οπότε, όταν θα είναι όλοι άνεργοι, δεν θα έχουμε αύξηση της ανεργίας και τότε θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θα μείνουμε στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: