Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Διώξεις στους 20 κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής για τις Σκουριές...

Ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα και έντεκα πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας Χαλκιδικής Μαγδαληνή Γαλάταλη σε βάρος 20 κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που φέρονται να εμπλέκονται στην καταδρομική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.  Πρόκειται για τα 20 άτομα που κλήθηκαν να καταθέσουν ανωμοτί, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι μεταξύ άλλων αυτά της >>>
 
εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και του εμπρησμού.
 
Όπως έγινε γνωστό, η δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου (in rem) και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή, στον οποίο θα κληθούν οι κατηγορούμενοι να απολογηθούν.
Οι 20 κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς
Στα υπομνήματα που παρέδωσαν οι συνήγοροί τους στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης (οι ίδιοι δεν εμφανίστηκαν), αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, ενώ κατήγγειλαν περιστατικά «αστυνομικής αυθαιρεσίας» στη Χαλκιδική μετά την επίθεση στις Σκουριές.

Όπως έγινε γνωστό, το γενετικό υλικό ενός εξ αυτών ταυτοποιήθηκε με ίχνη DNA σε μάλλινο σκούφο που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης. 
Επιπλέον, για έναν ακόμη προκύπτει από τη βαλλιστική εξέταση σε καραμπίνα που κατείχε ότι χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στο εργοτάξιο.

Κατά την αστυνομική προανάκριση έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεκάδων κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής. 
Ωστόσο, δεν υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων παρά μόνο καταγραφές τηλεφωνικών επαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: