Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΑΝΤΑΡΣΙΑ: Φιέστα μονοφωνίας, Τζιτζικώστα

Η περιφερειακή κίνηση «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. 
Η σημερινή σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα "Παρουσίαση των Κεντρικών Αξόνων Δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας" αποδείχτηκε μια κακοστημένη φιέστα. Συγκεκριμένα τα μέλη του περιφερειακού >>>







συμβουλίου κλήθηκαν να παρακολουθήσουν μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική διαδικασία που περιλάμβανε την ομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα και τις ομιλίες των αντιπεριφερειαρχών, χωρίς ούτε καν να έχει δοθεί η εισήγηση στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως προβλέπει ακόμα και ο ούτως η άλλως αντιδημοκρατικός κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Αυτό είναι το πρόσωπο της νέας διοίκησης της περιφέρειας μετά τη δικαστική καταδίκη και αποπομπή του Παναγιώτη Ψωμιάδη. 
Μετά την κατάργηση των ψηφισμάτων στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου τώρα οργανώνει φιέστες μονοφωνίας, που περιορίζουν τους Περιφερειακούς Συμβούλους σε διακοσμητικό ρόλο.
 
Φαίνεται πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι άξιος εκφραστής της γραμμής Σαμαρά, που αναβιώνει την εμφυλιοπολεμική δεξιά, χτυπώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες. Δεν είναι τυχαίο ότι μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης ήταν η ευρεία "σύσκεψη για το παραεμπόριο", δηλαδή για μέτρα αστυνόμευσης και στοχοποίησης των μεταναστών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέο κυνηγητό των μικροπωλητών, που έχει καταλήξει πρόσφατα ακόμα και σε δολοφονίες όπως εκείνη του μικροπωλητή Μπαμπακαρ Ντιαε στην Αθήνα και στρώνοντας ταυτόχρονα το έδαφος στους μαχαιροβγάλτες νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 
Σε κάθε περίπτωση, οι "άξονες δράσης" του κ. Τζιτζικώστα δεν σηματοδοτούν τίποτα άλλο από απλό ευχολόγιο και νέες επιθέσεις στα κοινωνικά δικαιώματα (περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις). Η αποχώρηση όλων των περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση-φιέστα ήταν μια κίνηση στοιχειώδους περιφρούρηση της δημοκρατικής λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου.  
Η περιφερειακή κίνηση «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» δηλώνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποτελέσει «γλάστρα» στις φιέστες του κ. Τζιτζικώστα και πως θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και τις περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές των εργαζόμενων και της νεολαίας.




Τηλ. Επικοινωνίας 6976595821

email: antikapitalistiki.antarsia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: