Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Υπ. Εργασίας. Με ΜΑΤ και χημικά, κατά εργατών (2 video)

ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ  
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ 
ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ»
Βίαιη προσαγωγή δεκάδων συνδικαλιστών επιχειρείται αυτή την ώρα από την αστυνομία, ενώ στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας παρά τις συνεχείς απρόκλητες επιθέσεις, τη χρησιμοποίηση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από την αστυνομία, συνεχίζεται η δυναμική συγκέντρωση των εργαζομένων καταγγέλοντας την τρομοκρατία της κυβέρνησης >>>
 



που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στη χώρα.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ, ταξικών Ομοσπονδιών και σωματείων, που κατέλαβαν συμβολικά γραφείο του 8ου ορόφου του υπουργείου, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό καταγγέλουν τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ο οποίος ισχυρίστηκε με απύθμενο θράσος ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων. Απαντούν με το σύνθημα «Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες».
Οι συνδικαλιστές κατέβηκαν συντεταγμένα με συνθήματα, από τον 8ο όροφο, όμως ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις τους έχουν «εγκλωβίσει» μέσα στη στοά του Υπουργείου.
Έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού λαϊκού κινήματος και όλων των εργαζομένων.
Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, με παρέμβασή του, έθεσε το αίτημα στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να συναντηθεί μια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με τον υπουργό Εργασίας, αίτημα, το οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει δεκτό.
Παρά τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν από την ασφάλεια του Γιάννη Βρούτση, οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν στον 8ο όροφο, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό, και βροντοφώναζαν συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».
Η απάντηση του υπουργείου είναι η έντονη αστυνομική παρουσία, για να αντιμετωπιστεί ο εχθρός-εργάτης...
Πηγή: 902.gr

Η Iskra, παραθέτει στη συνέχεια, χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Γ.ΒΡΟΥΤΣΗ
Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, μεταξύ δυνάμεων της Αστυνομίας και μελών του ΠΑΜΕ, που νωρίτερα είχαν καταλάβει το γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση. Κλειστή η οδός Σταδίου στο ύψος της Πεσμαζόγλου.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ, μετά την αποχώρησή τους από το γραφείο του υπουργού Εργασίας, βρέθηκαν αντιμέτωπα με δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από την είσοδο του υπουργείου, στην οδό Σταδίου.
Αυτή την ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές, ενώ έχει γίνει χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.
Στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Εργασίας οι καταληψίες έσπασαν μία πόρτα γραφείου συμβούλου του υπουργού, ενώ έγιναν μικρές φθορές σε φακέλους και υλικά του ίδιου γραφείου.
ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΚΚΕ
 Η κατάληψη έγινε στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Βρούτση, την Τρίτη, για την ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος. Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε πως το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση «πελατειακών αντιλήψεων» και «σήμερα να είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων» και γι' αυτό χρειάζεται η αναμόρφωσή του επί το δικαιότερον.
Απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία του απέδωσε «θράσος ληστή».
«Ο υπουργός Εργασίας με τοθράσος του ληστήκατηγορεί τους επί δεκαετίες ληστευόμενους εργαζόμενους από τις κυβερνήσεις, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις τράπεζες, που ρήμαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, ότι οι συντάξεις και οι όποιες παροχές είχαν οι εργαζόμενοι, ήταν αποτέλεσμα “πελατειακών αντιλήψεων”» σχολίασε το γραφείο Τύπου, σημειώνοντας: «Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα η νέα γενιά πρέπει να εξεγερθούν, προκειμένου να βάλουν τέλος σ' ένα συνεχές έγκλημα που γίνεται σε βάρος τους. Στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ ήταν και είναι ένας: Να μην έχουν στοιχειώδη ασφάλιση και παροχές και αντί για σύνταξη να παίρνουν επίδομα στα βαθιά γεράματα. Μέχρι εδώ η κοροϊδία και τα ψέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: