Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

"Θυσιάζουν" Παπακωνσταντίνου, για να σώσουν συγκυβέρνηση & μνημόνιο

Ενώ, ο Παπακωνσταντίνου "απειλεί" (στο πρωτοσέλιδο της "Κυριακάτικης Δημοκρατίας" αριστερά)... 
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσουν την κυβέρνηση στη ζωή και να αποφύγουν ενδεχόμενη κυβερνητική διάλυση, τα τρία συνεταιράκια ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αποφάσισαν να φορτώσουν τα πάντα και αποκλειστικά για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στον Γ.Παπακωνσταντίνου και να προχωρήσουν άρον – άρον σε προκαταρκτική (προανακριτική) εναντίον του. Στόχος της εσπευσμένης κυβερνητικής επιχείρησης, η οποία προσπερνάει το πρώτο στάδιο για σύσταση από τη Βουλή Εξεταστικής Επιτροπής και σπεύδει ταχέως στη συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής αποκλειστικά σε βάρος του Γ.Παπακωνσταντίνου, είναι να περιορίσει >>>
και να στεγανοποιήθει ο κύκλος των πιθανών ενόχων και σε κάθε περίπτωση να αποκλεισθεί η έρευνα για πολιτικές και πιθανές ποινικές ευθύνες κυρίως του Ε. Βενιζέλου και φυσικά όλων όσοι στις διαδοχικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των πρωθυπουργών, γνώριζαν για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ και δεν έπραξαν τίποτα για την διερεύνηση της.

Η επιχείρηση να «φορτωθούν» τα πάντα μόνο στον Γ.Παπακωνσταντίνου, η οποία στηρίζεται λυσσωδώς από τα «διαπλεκόμενα» μέσα ενημέρωσης, αποβλέπει να διατηρήσει στη ζωή τη συγκυβέρνηση, η οποία με πιθανή εμπλοκή του Ε.Βενιζέλου και άλλων, θα γινόταν «φύλλο – φτερό» (!) και επομένως να διατηρήσει στη ζωή την πλήρη και κατά γράμμα εφαρμογή του μνημονιακού κατεδαφιστικού προγράμματος.

Γι΄αυτό, άλλωστε, τα τρία «συνεταιράκια», ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, πρωτοστατούσης της τελευατίας, έσπευσαν ως ένας άνθρωπος να «θυσιάσουν» κυνικά και ανερυθρίαστα μόνο τον Γ.Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να διασώσουν μια συγκυβέρνηση, της οποίας η κατάρρευση θα έστελνε και τους τρείς στον Καιάδα.

Φυσικά, οι «τρείς» της «Κοινοπραξίας»  λογαριάζουν ίσως χωρίς τον ξενοδόχο!
Και αυτό διότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και οι κυβερνητικοί χειρισμοί είναι, σχεδόν, βέβαιο ότι θα προκαλέσουν κύμα αντιπαραθέσεων στο χώρο του αστικού μπλοκ, ενώ πλήθος νέων στοιχείων και δεδομένων μπορεί να προκύψουν ως χιονοστιβάδα!

Πολιτικοί παρατηρητές την ίδια ώρα επεσήμαιναν ότι η «λίστα Λαγκάρντ» είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου, αφού είναι η παραστατική απόδειξη του απίστευτου χορού των αμέτρητων δις. τα οποία έχουν βρει καταφύγιο σε «προφυλαγμένες» χώρες και σε προφυλαγμένους «παραδείσους», μέσω του ¨πλυντηρίου» των πολυεθνικών τραπεζών! Πολύ περισσότερο όταν, πέραν της λίστας Λαγκάρντ, υπάρχουν σειρά από άλλες λίστες προς έρευνα με χιλιάδες ονόματα Ελλήνων που έχουν βγάλει  μεγάλα ποσά στο εξωτερικό στη διάρκεια της κρίσης.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν, ταυτόχρονα, στην Iskra ότι η Ριζοσπαστική Αριστερά οφείλει να αξιοποιήσει υποθέσεις όπως αυτή της λίστας Λαγκάρντ, όχι μόνο για να χυθεί φώς και να αναζητηθούν πλήρως οι ευθύνες και ούτε για να περιορισθεί απλώς σε ένα μάταιο και αδιέξοδο αγώνα για «κάθαρση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού» αλλά για να ενισχύσει μεγάλους ενωτικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες με στόχο την προοδευτική ανατροπή μέσα στο 2013, αγώνες που συνιστούν τη μόνη εγγύηση για θετικές πολιτικές εξελίξεις με αριστερό περιεχόμενο και ριζοσπαστική προοπτική.
περισσότερα από  iskra.gr


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Πρόκειται για εμπαιγμό

Ένα από μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που συνδέεται άμεσα με τη διαφθορά, την ελεγχόμενη ανομία, την εκτεταμένη φοροδιαφυγή που χαρακτήριζαν τη λειτουργία του δικομματικού πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, επιχειρείται να περιοριστεί στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για εμπαιγμό. Για μια εκ νέου προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Η προκαταρκτική για το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου είναι το λιγότερο στην παρούσα φάση και δεν ικανοποιεί τη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση και απόδοση ευθυνών.
Αλήθεια ο κ. Βενιζέλος, που υπεξαίρεσε επί μήνες τη λίστα δεν έχει ευθύνες; Το γεγονός ότι η αλλοίωση των στοιχείων της λίστας έγινε επί πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου τον καθιστά άμοιρο ευθυνών; Δεν γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός το περιεχόμενο της λίστας; Η Ν.Δ και ο κ Σαμαράς δεν γνώριζαν πριν και μετά τις εκλογές για την ύπαρξη της λίστας; Γιατί συνέβαλαν με τη στάση τους στην προσπάθεια να αποσιωπηθεί η υπόθεση; 
Είναι φανερό πως η παρούσα κυβέρνηση, αφού σύρθηκε και εξαναγκάστηκε να δώσει την πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ, τώρα επιχειρεί να «πειράξει» την ίδια την έρευνα περιορίζοντάς την σε ένα μόνο πρόσωπο, ώστε να γλιτώσει η κυβέρνηση από τη διάλυση της όποιας εναπομείνασας ηθικοπολιτικής διάστασής της.
Η κάθαρση είναι αναγκαία διαδικασία για να ξαναποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και στις δικές του δυνάμεις. Να είναι σίγουροι πως η κάθαρση είναι πλέον υπόθεση του λαού και θα γίνει μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες.


Διαβάστε επίσης:
Τριγμοί στο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής από τη λίστα Λαγκάρντ - Διαγραφή Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ


Φως θέλει ο Γ. Παπανδρέου για τη λίστα (κι ακρίβαινε και το ρεύμα...)

Ο αποκαλυπτικός διάλογος της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου


Λ. Γρηγοράκος: «Μια παρέα είχε τη λίστα στα χέρια της και δεν έκανε τίποτα»


Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την ανάκτηση της γνήσιας Λίστας Λαγκάρντ


Δεν υπάρχουν σχόλια: