Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πανελλαδική απεργία των εμποροϋπαλλήλων ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά σήμερα στο χώρο του εμπορίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αντιδρώντας στην επιχειρούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Η κυβέρνηση «υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, γνωρίζοντας συνειδητά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή απασχολείται το 80% των μισθωτών».Η ομοσπονδία επισημαίνει για μια ακόμα φορά ότι >>> 
 
 
 
η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές «συνιστά αιτία πολέμου» ενώ γνωστοποιεί ότι, πέραν της απεργίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση αγωνιστικών δράσεων και άλλων παρεμβάσεων, με στόχο να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. 
Η Ομοσπονδία καλεί σε συγκέντρωση των εργαζομένων και σωματείων μελών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων  στο Σύνταγμα  στις 10:30 το πρωί 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εκφράζει με ανακοίνωσή του την στήριξη και την αλληλεγγύη του στην αυριανή απεργία των εμποροϋπαλλήλων, που προκήρυξε η Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας ενάντια στην προωθούμενη από την κυβέρνηση κατάργηση της «Κυριακής αργίας».
"Η απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για κατάργηση της «Κυριακής-αργίας» ωφελεί για μια ακόμα φορά μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες. Ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπάλληλους, που τους αναστατώνει την οικογενειακή και προσωπική ζωή και τους διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία. " τονίζει στην δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Στρατούλης και προσθέτει:
"Αυτά που λείπουν από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους για να ψωνίσουν, δεν είναι οι πρόσθετες ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας και του σφαγιασμού των μισθών και των συντάξεών τους,  που επέφερε και συνεχίζει να τους επιφέρει η εφαρμογή των συνεχιζόμενων μνημονίων της καταστροφής. " 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: