Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η ΛΙΣΤΑ "πυροδοτεί" ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ; Διεγράφη ο Παπακωνσταντίνου...

ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ! Διεγράφη  ο Παπακωνσταντίνου
ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 
ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ;
Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μοιάζει να αναστατώνει το πολιτικό σκηνικό. Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες από διάφορες ιστοσελίδες προκύπτει ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης διαπίστωσαν από τις διασταυρώσεις που πραγματοποίησαν ότι στη λίστα Λαγκάρντ, που παρέλαβαν προσφάτως, υπήρχαν τέσσερα επιπλέον πρόσωπα, τα οποία δεν υπήρχαν στη πρώτη λίστα Λαγκάρντ και τα οποία >>>



ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ "Ο ΗΛΙΘΙΟΣ"

πρόσωπα έχουν στενή συγγενική σχέση με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου πρώην υπουργό Οικονομίας επί των μνημονιακών κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου. 
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο μεταξύ με δηλώσεις του δηλώνει άγνοια για τα εν λόγω πρόσωπα, τονίζει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξή τους στη λίστα και δηλώνει ότι δεν έχει καμμία σχέση με λογαριασμούς στην Ελβετία.
Νωρίτερα το πρωί ο Λ. Γρηγοράκος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της "παρέας", όπως την αποκάλεσε, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου όσο και του Γιάννη Ραγκούση!
Όλα δείχνουν ότι μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις το ΠΑΣΟΚ τελεί σε καθεστώς νευρικής κρίσης και έχει μετατραπεί σε πεδίο αλληλομαχαιρωμάτων.
Πολιτικοί παρατηρητές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με την τροπή που έχει λάβει να καταστεί πρόξενος ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.
Τόνιζαν, ταυτόχρονα, ότι μια τέτοια υπόθεση μπορεί να φέρει μεγάλη αναταραχή στην κυβέρνηση ακόμα και να κλονίσει τη συνοχή της!!!
Άλλοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν σαρκαστικά ότι είναι τέτοια η δομή της αστικής πολιτικής ζωής ώστε σκανδαλώσεις υποθέσεις τύπου Λαγκάρντ να επιτύχουν παραδόξως την κατάρρευση ενός κυβερνητικού συνεταιρισμού, πράγμα που δεν το κατάφερε η υπερψήφιση από τους τρείς συνεταίρους του κατάπτυστου μνημονίου.

Διεγράφη  από το ΠΑΣΟΚ ο Παπακωνσταντίνου
Εκτός ΠΑΣΟΚ ετέθη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επειδή αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ «όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
«Προκύπτει προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και γνωστοποιείται ότι: «Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ».
Το ΠΑΣΟΚ εμμέσως και χωρίς να τον κατονομάζει ενοχοποιεί τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ότι διοχέτευσε τη λίστα Λαγκάρντ στο περιοδικό «HotDoc» με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Εις ό,τι αφορά την εμπλοκή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει:
«Όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του».
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ 
με την οποία διαγράφεται ο Γ. Παπακωνσταντίνου ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:
Για τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους «αλλοίωσαν,απέκρυψαν και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν» την λίστα Λαγκάρντ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
«Η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ όπως προκύπτει από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό λαό θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών», σχολιάζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτυπώνεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η διαφθορά, η ελεγχόμενη ανομία και η παθογένεια του δικομματικού συστήματος των προηγούμενων δεκαετιών, έτσι όπως αυτό υπηρετήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα δύο κόμματα προσπάθησαν μάταια να κρύψουν την πολιτική προστασία που επεφύλαξαν σε όλους όσοι προσπάθησαν να θάψουν τα στοιχεία της λίστας, ενώ διαμόρφωσαν διαχρονικά ένα σύστημα ασυλίας των κομματικών ημετέρων, καθώς και σχέσεων διαπλοκής ισχυρών οικονομικών κέντρων με την πολιτική».

ΠΛΗΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΔΗΜΑΡ

Πλήρη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας πως «το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία η οποία δοκιμάζεται».

«Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να λάβει αυτά που του ανήκουν. Πρέπει άμεσα να αποδοθούν τόσο οι ποινικές, όσο και οι πολιτικές ευθύνες στους υπαιτίους», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.


KKE: ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΛΙΣΤΕΣ

«Να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και οι δυο λίστες Λαγκάρντ ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται», ζητεί το ΚΚΕ.

Παράλληλα τάσσεται «υπέρ όλων των μέσων ελέγχου και διερεύνησης της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών και προσωπικών ευθυνών και της ανάλογης τιμωρίας εφόσον αποδειχθούν οι ενδείξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ LEFT.GR 

Διαβάστε τον αποκαλυπτικό διάλογο της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου 

Π. Σκουρλέτης: Οι ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ είναι δικομματικές

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την ανάκτηση της γνήσιας Λίστας Λαγκάρντ



Ο φόβος του Πάγκαλου: «Αφήστε τη λίστα, μην πέσει η κυβέρνηση και αναλάβει ο Τσίπρας»

BINTEO: Ο "ηλίθιος" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: