Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ. Ξεκινά η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Ξεκίνησε στις 7 μμ η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τη συμμετοχή των πολιτών να ξεπερνά τις προσδοκίες μετά τις πετυχημένες και μαζικές διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων. 
Στις 7.30 η ομιλία του Αλ. Τσίπρα, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση από το left.gr (ΕΔΩ) και την ΕΤ1.
 


Το Left.gr θα βρίσκεται στη πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μεταδίδοντας όλες τις εξελίξεις: 
Ομιλίες των αντιπροσώπων, φωτογραφίες και βίντεο από τη διαδικασία στο ΣΕΦ, συνεντεύξεις συντρόφων από όλη την Ελλάδα, καθώς και τις καθοριστικές ψηφοφορίες για το μέλλον του ενιαίου εγχειρήματος.
Το πρόγραμμα των εργασιών 
της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11/2012 
Ώρα έναρξης 7 μ.μ
Άνοιγμα εργασιών από τον Κ. Αθανασίου, συντονιστή Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
ΟΜΙΛΙΑ του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλ. Τσίπρα (Η ομιλία θα μεταδοθεί απευθείας, το απόγευμα της Παρασκευής, στις 7.30,  από την ΕΤ1) 

Εισηγητικές τοποθετήσεις:
Αριστείδης Μπαλτά ς -  Σχέδιο Διακήρυξης
Σοφία Σακοράφα - Σχέδιο Οργανωτικής Συγκρότησης
Τέλος εργασιών

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12/2012 
Ώρα έναρξης 9.30 π.μ.
Ομιλίες αντιπροσώπων
Λήξη ώρα 9.30 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/12/2012 
9.30 π.μ. – 11.30 Ομιλίες
11.30- 16.00 Αποφάσεις
14.00-19.00 Εκλογή κεντρικού οργάνου

Ικανοποίηση και αισιοδοξία που οι προσδοκίες συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη (ΣΕΦ, 30 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου) επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω στις κάλπες που στήθηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας επικρατεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. 
Εν αναμονή της τελικής ανακοίνωσης -σήμερα, εκτός απροόπτου- στελέχη του χώρου που είχαν την ευθύνη συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων εκτιμούσαν ότι ο προσδοκώμενος αριθμός των 35 χιλιάδων μελών έχει ξεπεραστεί κατά πολύ.

Ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες

Τριπλασιασμός μελών για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μέσα από ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες
Στην ηγεσία λοιπόν του σχήματος υπάρχει συγκρατημένος... ενθουσιασμός: Μιλώντας στην “Αυγή” κεντρικά στελέχη υποστήριζαν ότι πρόκειται για “συμμετοχή δίχως προηγούμενο”, εννοώντας όχι μόνο τα ποσοτικά, αλλά, κυρίως, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Όπως σημείωναν: “Οικοδομείται μία νέα σχέση με την πολιτική. Ο κόσμος που γράφεται μέλος και προσέρχεται να ψηφίσει βρέθηκε μαζί μας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Συμμετείχε ενεργά στις εκατοντάδες ανοιχτές συνελεύσεις που έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα. Είναι πολίτες με απόψεις και διάθεση να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Όχι οπαδοί”.

Έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, μιλούν για υπερτριπλασιασμό των μελών. Η σύγκριση γίνεται με βάση τη συμμετοχή στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝ, όπου η καταγραφή ήταν γύρω στα 15 χιλιάδες μέλη, συνυπολογιζομένης της τότε Ανανεωτικής Πτέρυγας, που αποτελούσε περίπου το 30% του κόμματος. “Όχι μόνο υπερτριπλασιαστήκαμε, αλλά πρόκειται για μέλη ενεργά και όχι απλώς γραμμένα σε λίστες” συμπλήρωναν τα ίδια στελέχη.


Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: