Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

"Τρίζει" το σαθρό ...αυθαίρετο, της Τρόϊκας εσωτερικού...

"Τρείς λάλησαν και Τρείς χορεύουν" !!! Άντε και στο Ζάλογγο...
Η απόρριψη του άρθρου 4 (μετά το ...λάθος), αλλά και της τροπολογίας, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά παράλληλα καταδεικνύει πόσο λεπτές και ρευστές είναι οι ισορροπίες στη Βουλή, όταν μάλιστα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ψηφοφορία για τα νέα μέτρα.
Είναι επίσης προφανές πως οι λεπτές αυτές ισορροπίες στον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν ήδη διαταραχθεί αλλά και πως όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ είναι αδύνατον πλέον να προβλεφθεί η ακριβής συμπεριφορά των βουλευτών.  
Έπειτα από όλα αυτά, >>>
 




θα είναι εξαιρετικά προβληματική η σχέση του Μαξίμου αλλά και του υπουργού Οικονομικών με το Eurogroup.

ΑΠΟΝΤΕΣ
Είναι χαρακτηριστικό, ότι από την αίθουσα απουσίαζαν -στη διάρκεια της ψηφοφορίας- (οι ίδιοι ψήφισαν, τελικά;;;) οι αρχηγοί των 2 κομμάτων της συγκυβέρνησης, Φώτης Κουβέλης και Ευάγγελος Βενιζέλος...
Ανάμεσα σε εκείνους που δεν πήγαν να ψηφίσουν και άλλοι πέντε βουλευτές.
Από το ΠΑΣΟΚ, απουσίαζε ο Μίμης Ανδρουλάκης. Από τη Νέα Δημοκρατία, οι διαγραμμένοι, Νίκος Νικολόπουλος και Νίκος Σταυρογιάννης.

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ
Οι βουλευτές που δεν ψήφισαν τα άρθρα (ψήφισαν "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ"), ανήκουν 
στον ΣΥΡΙΖΑ
στους Ανεξάρτητους Έλληνες
στη Χρυσή Αυγή και 
στο ΚΚΕ

ΠΑΣΟΚ
Από το ΠΑΣΟΚ «παρών» στο άρθρο 4 δήλωσε ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ψήφισε «ΟΧΙ» στην τροπολογία που εντάσσει ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ. 
Εκτός αυτής της ...γραμμής βγήκαν οι βουλευτές: 
Δ. Κρεμαστινός, Μ. Μπόλαρης, Θ. Τζάκρη, Γ. Δριβελέγκας, Θ. Μωραΐτης, Απ. Κακλαμάνης, Λ. Γρηγοράκος, Μ. Κασσής Θ. Παραστατίδης, Κ. Σκανδαλίδης, Κ. Τριαντάφυλλος, Π. Δήμας, Μ. Χρυσοχοΐδης, Αν. Λοβέρδος, Αν. Γκερέκου. 
Επίσης, 11 βουλευτές διαφοροποιήθηκαν και δεν ψήφισαν το 2ο άρθρο. Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Κακλαμάνης, Μπόλαρης, Κασσής, Δριβελέγκας και η κα Τζάκρη.
«Παρών» ψήφισαν οι Μωραΐτης, Ντόλιος, Παραστατίδης, Σκανδαλίδης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Αχμέτ Χατζηοσμάν. 

Συγκαλείται εκτάκτως σήμερα, στις 19.00 το απόγευμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. 
Θέμα συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι οι 15 βουλευτές που δεν ακολούθησαν την επίσημη γραμμή του κόμματος κατά τη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή.

ΔΗΜΑΡ
Οι περισσότεροι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ καταψήφισαν τα άρθρα 2, 3, 5, ενώ στην τροπολογία δήλωσαν «παρών». 
Ο κ. Βουδούρης είπε ΟΧΙ στα άρθρα 2-3-5 και ΝΑΙ στα 1-4-6, «Παρών» στο άρθρο 7. Διαφοροποιήθηκε ο κ. Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος καταψήφισε τα άρθρα 2,3,5, ψηφίζοντας όμως την τροπολογία. 

από enikos και zougla.gr. MONTAZ από το ΓΡΕΚΙ (εννοείται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: