Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ στις 12:00 η δίκη των συλληφθέντων στις Σκουριές. Όλοι στον Πολύγυρο

Αλληλεγγύη στους συντρόφους μας !
 Συγκέντρωση στις 9:00 στην Ιερισσό για να αναχωρήσουμε για Πολύγυρο
Κλείνει τα καταστήματα ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιερισσού 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Β. Χαλκιδικής και την κήρυξη απεργίας για να συμμετέχουν τα μέλη του στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Πολύγυρο >>>





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” 
Αρναία 23 Οκτωβρίου 2012 
ΠΡΟΣ: Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Χαλκιδικής 
ΚΟΙΝ: 1. Δ.Ο.Ε. 2. Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Β. Χαλ/κής 3. Μ.Μ.Ε. Ν. Χαλκιδικής Θέμα: ” Στάση εργασίας”

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης βόρειας Χαλκιδικής “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, σε συνεδρίασή του στις 23 Οκτωβρίου 2012, αποφάσισε να κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας για τις 25 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου, για να διευκολυνθούν όσοι συνάδελφοι θελήσουν να παραβρεθούν και να στηρίξουν τη συνάδελφό μας και ταμία του συλλόγου Σιοζοπούλα Παναγιώτα, που δικάζεται στον Πολύγυρο στις 12 το μεσημέρι γιατί συμμετείχε στη διαμαρτυρία ενάντια στην επένδυση χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική.
  • Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Αρβανίτης
    Ο Γεν. Γραμματέας Αναστάσιος Κωτάκης

    =======================================
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”
    Αρναία 23 Οκτωβρίου 2012
    ΠΡΟΣ: Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας
    ΚΟΙΝ: 1.Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία Β. Χαλκιδικής 2.Σύλλογο Εκπαιδευτικών
    Κ.&Νότιας Χαλκιδικής 3. Μ.Μ.Ε. Ν. Χαλκιδικής
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βόρειας Χαλκιδικής “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” καταγγέλει την παράνομη και βίαιη σύλληψη και κράτηση μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας, που εκπροσωπώντας το σύλλογο συμμετείχε στη διαμαρτυρία ενάντια στην επένδυση χρυσού που επιχειρείται στην περιοχή της Β. Χαλκιδικής.
    Οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπ/σης της Β. Χαλκιδικής με προηγούμενο ψήφισμα γενικής συνέλευσης, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους για τη συγκεκριμένη επένδυση, γιατί πιστεύουν ότι θα επέλθει όχι απλά υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά η πλήρης καταστροφή του.
    Οι εκπαιδευτικοί πρώτοι και με το παράδειγμά τους πρέπει να διδάσκουν στα παιδιά, αυτά που η ίδια η πολιτεία περιέχει στα αναλυτικά προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Αντί λοιπόν να επαινείται η συνάδελφός μας για τη στάση της αυτή και να προβάλλεται ως φωτεινό παράδειγμα για μαθητές και τοπική κοινωνία, οδηγείται στα δικαστήρια σαν να έκανε κάποιο έγκλημα, ενώ απλά συμμετείχε στη διαμαρτυρία χωρίς να έχει καμιά ανάμειξη στα επεισόδια που έγιναν.
    Δε φτάνει που έχει απαξιωθεί ο εκπαιδευτικός αλλά και γενικότερα ο κάθε εργαζόμενος με την πρωτοφανή βάρβαρη οικονομική πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται, δε φτάνει που έχει απαξιωθεί η εκπαίδευση με την υποχρηματοδότηση που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, τώρα διώκεται και το δικαίωμα της διαμαρτυρίας για την προστασία του τόπου μας. Βέβαια η αντιλαϊκή πολιτική πάντα πάει χέρι χέρι με την καταστολή.
    Απαιτούμε, όχι απλά να αθωωθεί η συνάδελφός μας, αλλά να μην οδηγηθεί ούτε σε δίκη για πράξεις που δεν έκανε.
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Αρβανίτης
    Ο Γεν. Γραμματέας Αναστάσιος Κωτάκης

    ======================================= 

Δεν υπάρχουν σχόλια: