Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Χαλκιδική. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη χθεσινή καταστολή στις Σκουριές

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που για άλλη μια φορά λειτούργησε ως πολιτικός εντολοδόχος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» χτυπώντας τη διαδήλωση των κατοίκων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Η ληστρική κυβέρνηση που καταδυναστεύει τις ζωές της κοινωνικής πλειοψηφίας συνεχίζει >>>
 




 να επιστρατεύει τις λαομίσητες δυνάμεις καταστολής προκειμένου να επιβάλλει με αυταρχισμό και τρομοκρατία την παράδοση της περιοχής στο βωμό του κέρδους και την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Το σταμάτημα των λεωφορείων και αυτοκινήτων που μετέφεραν τους διαδηλωτές τόσο πριν όσο και κατά την αποχώρηση αποτελεί πλήρη καταστρατήγηση του δικαιώματος στη διαδήλωση και συνολικά των κατοχυρωμένων με αίμα και αγώνες ελευθεριών του λαϊκού κινήματος. Οι εκδικητικές δεκάδες προσαγωγές και οι τέσσερεις συλλήψεις έχουν σκοπό μόνο και μόνο να παρουσιαστεί κατασταλτικό «έργο» στο Υπ. Δημόσιας Τάξης, που έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη της καταστολής. Η αστυνομία, πιστή στο ρόλο της εμπροσθοφυλακής των επιχειρηματικών συμφερόντων, είναι υπόλογη απέναντι σε όλη την κοινωνία για τους δεκάδες τραυματισμούς, τη χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών και την ουσιαστική απόπειρα εμπρησμού σε δεκάδες σημεία του δάσους, που απεφεύχθη χάρη στους διαδηλωτές και την πυροσβεστική. Να είναι σίγουροι πως το λαϊκό κι εργατικό  κίνημα αργά ή γρήγορα θα ζητήσει το λογαριασμό για καθεμιά κατασταλτική ασυδοσία που μένει προφανώς ατιμώρητη στα πλαίσια του εφιάλτη που ζούμε. 
Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο αγώνας για το περιβάλλον δεν μπορεί παρά να είναι και αγώνας ενάντια στα μνημόνια και την πολιτική κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ. Η νίκη αυτού του αγώνα θα είναι νίκη για όλη την κοινωνία! Η προοπτική δε μπορεί παρά να είναι αντικαπιταλιστική, καθώς είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους Μπόμπολες και τους (αρ)Πάχτες και πριμοδοτεί το κέρδος έναντι της ζωής και του περιβάλλοντος.

ñ  Έξω οι χρυσοθήρες από τη Β. Χαλκιδική.
ñ  Εθνικοποίηση του ορυκτού πλούτου με κοινωνικό έλεγχο.
ñ  Κατάργηση του χουντικού μεταλλευτικού κώδικα – Αποχαρακτηρισμός της περιοχής από μεταλλευτική.
ñ  Άμεση αποκατάσταση της περιοχής από τις ζημιές που έχει προκαλέσει η ανεξέλεγκτη δράση των εταιριών.
ñ  Όχι στην βίαιη επιβολή τριτοκοσμικών μοντέλων «ανάπτυξης» - Αυτοδιάθεση των τοπικών κοινωνιών.
ñ  Άμεση απόσυρση των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες

Δεν υπάρχουν σχόλια: