Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Σ.Ε.Α.Ε: Να αποτρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας παιδείας...

...δυναμώνοντας τη φωνή των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)
Η νέα συγκυβέρνηση, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές της Τρόικας, τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων τραπεζιτών και μεγαλοεπιχειρηματιών, επιμένει στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη πολιτική. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η αύξηση του χρέους απ’ τη μια και απ’ την άλλη οι απολύσεις, η εκτόξευση της ανεργίας και της φτώχειας, η συνεχής μείωση των μισθών, η αύξηση των φόρων, η καταστροφή των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών >>>





συμβάσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, καθώς και η διάλυση της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών υπηρεσιών, ουσιαστικά η πλήρης χρεοκοπία της οικονομίας και της κοινωνίας.
Στην παιδεία η πολιτική του μνημονίου μέχρι τώρα μεταφράστηκε με την τεράστια μείωση των δαπανών, τους μηδενικούς ουσιαστικά διορισμούς, τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και μειωμένου ωραρίου, την υπονόμευση ή και κατάργηση ολόκληρων δομών του δημόσιου σχολείου, όπως των αθλητικών σχολείων, της ΠΔΣ, των σχολείων Δεύτερης ευκαιρίας, των ειδικών σχολείων, της 2ης ξένης γλώσσας κλπ., των συγχωνεύσεων-καταργήσεων χιλιάδων σχολικών μονάδων που μεταφράστηκε και σε αντίστοιχη μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Σε τελική ανάλυση, υπονομεύεται το ίδιο το δημόσιο δωρεάν σχολείο.
Για άλλη μια χρόνια θα κληθούμε τις επόμενες μέρες να καταθέσουμε τις αιτήσεις μας «στα τυφλά», χωρίς να γνωρίζουμε ούτε πόσοι διορισμοί θα γίνουν και μάλιστα ούτε με ποια κριτήρια αφού έληξε η μεταβατική περίοδος, πόσοι αναπληρωτές και πόσοι ΑΜΩ θα προσληφθούν, με τι μισθολόγιο κτλ.
Είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη να οργανωθεί το πιο ευάλωτο και κακοπληρωμένο κομμάτι της εκπαίδευσης, οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Το ΣΕΑΕ, από την ίδρυση του ,παλεύει με συνέπεια και επιμονή για τα συμφέροντα των ελαστικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών. Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να ακουστεί η φωνή των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, που αγωνιούν:
-για να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία μας ως βασικό προσόν διορισμού,
-για να μην κλείσει κανένα σχολείο,
-για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας,
-για να μπορούμε να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια και να πληρωνόμαστε κανονικά.
Προϋπόθεση για να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω αποτελεί η συσπείρωση όλων των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο σωματείο και η όσο το δυνατόν ενεργή συμμετοχή όλων μας. Γιατί η δύναμη του Σωματείου είναι ο καθένας από μας. Γιατί δεν υπάρχουν σωτήρες και η μόνη ελπίδα μας είναι να στηριχτούμε ο ένας στον άλλο και με αποφασιστικούς αγώνες να σώσουμε τα δικαιώματά μας.
Απαιτούμε:
- Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
- Καμία συγχώνευση/κατάργηση σχολείου.
- Καμία περικοπή δαπανών, διορισμών, προσλήψεων, μισθών και επιδομάτων λόγω της κρίσης. Προσλήψεις όλων των αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Να καταργηθεί ο νόμος της Διαμαντοπούλου που απαξιώνει την εργασιακή μας εμπειρία και αμφισβητεί την παιδαγωγική μας επάρκεια.
-Μονιμοποίηση όλων όσων έχουν εργαστεί στο δημόσιο σχολείο.
- Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
- Άμεση απορρόφηση στην εκπαίδευση όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης από τον προηγούμενο νόμο (επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ).
- Όχι στο «νέο Λύκειο». Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν 12χρονο Υποχρεωτικό Σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: