Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Στουρνάρας: επιχείρησε ..."φαστ τρακ", για το χρυσό στη Χαλκιδική !

Ο Υπουργός Ιδιωτικοποιήσεων Γ. Στουρνάρας δέκα μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ως υπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, επιχείρησε να προωθήσει μια σειρά "φαστ τρακ" επενδύσεων, όπως οι ΑΠΕ στην Κρητη και τα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική !
Μετά την παραίτηση του Β. Ράπανου, η κύβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επέλεξε τον Γ. Στουρνάρα για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Ο Γ. Στουρνάρας, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, >>>





του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων δηλαδή, με θητεία στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, αναλαμβάνει καθήκοντα στο υπουργείο Οικονομικών, με κύριο στόχο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό, υπεθυμίζεται πως οι Γ. Στουρνάρας και Στ. Μάνος έχουν συστήσει ΜΚΟ από τον Νοέμβριο του 2011 προκειμένου να τους δοθούν τα ακίνητα του δημοσίου και να αναλάβουν να τα πουλήσουν. 
Η ΜΚΟ «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ (Κρατική Ακίνητη Περιουσία και Αξιοποίηση)» συνεστήθη τον Νοέμβριο του 2011 και συμμετείχαν και άλλοι φερέλπιδες εθνοσωτήρες (όπως ο Γ. Παναγιωτίδης), οι οποίοι εκπόνησαν το «σχέδιο Αρχιμήδης». 
Το σχέδιο για πώληση κρατικής περιουσίας (κινητής και ακίνητης) σε ευρωπαϊκό φορέα με δικαίωμα επαναγοράς, υπεβλήθη σε κρατικά όργανα και σε διεθνή δικηγορικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων, όπως στη Roland Berger, που συνέταξε το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.

Ο Γ. Στουρνάρας θεωρείται αρχιτέκτονας της εισόδου της Ελλάδας στην ΟΝΕ, η οποία επετεύχθη με δημιουργική λογιστική και εξαπάτηση. Η εμμονή του στο Μνημόνιο, εξάλλου, είναι γνωστή στους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους.

Δέκα μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ο Γ. Στουρνάρας ως υπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, επιχείρησε να προωθήσει μια σειρά "φαστ τρακ" επενδύσεων, όπως οι ΑΠΕ στην Κρητη και τα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμιστεί η πολύ επιτυχημένη πρόβλεψη του προ δύο ετών, ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ, ότι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων θα επέφερε αύξηση του ΑΕΠ κατα 17 μονάδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: