Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Αναδιοργάνωση για να μείνει η κοινωνία όρθια

Απέναντι σε μια κυβέρνηση με σαφή δεξιό, μνημονιακό πρόσημο, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μείνει όρθια η κοινωνία. Είναι λογικό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, που πέρασε τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις με την αγωνία του 3% και βγαίνει από την κάλπη με 27%, πολλά δεν μπορεί να είναι όπως πριν. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο στόχαστρο όλων (!) των κομμάτων (πολλές φορές αντιμετωπίζοντας λασπολογία) και πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ιστορία της Αριστεράς. Τα στελέχη λοιπόν έχουν πλέον πλήρη επίγνωση της νέας πραγματικότητας που διαμορφώθηκε από τις εκλογικές αναμετρήσεις. >>>
 



Επίσης ένα σημαντικό δεδομένο είναι και η συγκρότηση μιας κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. που δείχνει αποφασισμένη να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Οι απαιτήσεις της “ισχυρής και μαχητικής” αντιπολίτευσης


Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην αναδιοργάνωση των δυνάμεών του ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της “ισχυρής και μαχητικής”, όπως την περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, αντιπολίτευσης. Και, κυρίως, στις απαιτήσεις μιας κοινωνίας που αναμένεται να ξεπεράσει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης... Από την επομένη κιόλας των εκλογών ξεκίνησαν οι συσκέψεις, με τα μάτια στραμμένα στην ουσιαστική μετεξέλιξη του χώρου σε ισχυρό κόμμα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις άσκησης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναδιοργάνωση για να μείνει η κοινωνία όρθια


Για να μείνει λοιπόν η κοινωνία όρθια, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδιοργανώνει τη δράση του, εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Με δεδομένο ότι έρχονται... δύσκολες μέρες από τη συνέχιση του μνημονιακού δρόμου, η ισχυρή δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, με περισσότερους βουλευτές, θα αξιοποιηθεί να υπηρετήσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα του κόσμου που πλήττεται από την κρίση.

Οι πρώτες συζητήσεις, τόσο σε επίπεδο Π.Γ. του ΣΥΝ όσο και στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού υποκειμένου, μιας νέας, πλατιάς, δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς άνοιξαν με μεγάλη προσοχή. Τα ηγετικά στελέχη συμφωνούσαν ότι κάθε βήμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα καλά ζυγισμένο για να είναι επιτυχημένο, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένονται εκπλήξεις πριν από το φθινόπωρο.


Σε πρώτη φάση επείγουσα ανάγκη είναι η οργάνωση της πολυπληθούς Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τις προηγούμενες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαδοχικές συναντήσεις για τη διάρθρωση της κοινοβουλευτικής δουλειάς με αρκετά από τα πλέον έμπειρα στελέχη, που αναμένεται να αναλάβουν κεντρικούς ρόλους στην Κ.Ο.

Πιο συντεταγμένες συζητήσεις για τα συμπεράσματα της "πυκνής" εκλογικής περιόδου και τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας, οπότε και συνεδριάσουν διαδοχικά η ΚΠΕ του ΣΥΝ (Παρασκευή - Σάββατο) και η ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ (Σάββατο - Κυριακή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: