Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

...ονοματα και διευθυνσεις...

προβοκατορας: ο αναγνώστης Γιώργος Κ., μου έστειλε το παρακάτω κείμενο, θεωρώντας ότι ...απαντάει στην ανάρτησή μου "Ονόματα και ...διευθύνσεις, έχουμε;" της Δευτέρας 4 Ιουνίου ΕΔΩ. Αν θέλετε, τα διαβάζετε όλα, την αρχική ανάρτηση, το παρόν κείμενο κι ένα σχόλιο που παραθέτει στο τέλος και βγάζετε εσείς, τα δικά σας συμπεράσματα. Εγώ θα πω απλά, ότι -εν τω μεταξύ- μεσολάβησε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, με συγκεκριμένα μηνύματα -του λαού- για όλους κι εξαρτάται απ' τον καθένα, πως τα αποκωδικοποιεί...
«Η ΤΡΟΙΚΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ» 
ΣΕΒ: Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση με μνημόνια >>>




Οσα πολυσέλιδα μνημόνια και να εφαρμόσει η Ελλάδα, έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, δεν μπορεί να βγει από την κρίση. Και στην περίπτωση που η Ελλάδα καταρρεύσει, η υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, ούτε έχει την πολυτέλεια να παραμείνει αδιάφορη, επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της BUSINESSEUROPE που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. 

Ο κ. Δασκαλόπουλος, προειδοποίησε επίσης ότι η Ελλάδα όπως φαίνεται από τις πρόσφατες εξελίξεις στις αγορές ομολόγων, δανεισμού και συναλλάγματος στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο δεν μπορεί να "στεγανοποιηθεί" από την υπόλοιπη Ευρώπη και πάντως κανείς δεν μπορεί να παίξει το μέλλον της Ευρώπης στα ζάρια. 
Η προσπάθεια της Ελλάδας, τόνισε, μπορεί να επιτύχει μόνο στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση του ευρώ. "Δεν θα ξεπεράσουμε ούτε την ελληνική ούτε οιαδήποτε άλλη εθνική κρίση όσο το κόστος του χρήματος για τις επιχειρήσεις και το κόστος της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και τα επιτόκια, που αντικατοπτρίζουν τον κίνδυνο, συνεχίζουν να καθορίζονται από γεωγραφικούς παράγοντες", είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. "Για να είναι αξιόπιστο, το ενιαίο νόμισμα πρέπει να σημαίνει ενιαίο σπρεντ, ενιαίο επιτόκιο και μία κεντρική τράπεζα - στο ρόλο του δανειστή ύστατης ανάγκης και του εγγυητή των καταθέσεων". 
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην τρόικα λέγοντας ότι υιοθέτησε κοντόφθαλμες πολιτικές, αν και όπως είπε οι εταίροι μας έπραξαν ό,τι έπραξαν με τις καλύτερες των προθέσεων. "Η μικρο-διαχείριση της οικονομίας, είπε, υπήρξε αποτυχημένη. 
Η ανεργία εκτοξεύθηκε στα ύψη, επιβλήθηκαν βαρύτατοι φόροι, ο προϋπολογισμός των δημοσίων επενδύσεων υπέστη ανελέητες περικοπές, η ρευστότητα και οι πιστώσεις προς το εμπόριο κινούνται πλέον σε μηδενικά επίπεδα, οι εγγυητικές επιστολές και οι εξασφαλίσεις ελληνικών αρχών δεν γίνονται δεκτές, τα σχόλια αξιωματούχων της ΕΕ περί "Grexit" πυροδοτούν μαζική φυγή κεφαλαίων, η ρευστότητα του ιδιωτικού τομέα είναι πρακτικώς ανύπαρκτη". 
Εκανε ακόμη λόγο για οικονομική αβεβαιότητα χωρίς προηγούμενο, ύφεση που συνεχώς βαθαίνει και τραπεζικό σύστημα σε νεκρική ακαμψία, ενώ σημείωσε ότι η νομισματική και δημοσιονομική ορθοδοξία χωρίς ανάπτυξη είναι δώρον άδωρον, καθόσον υποθάλπει κοινωνικές συγκρούσεις και πολιτική αστάθεια. 
Η Ελλάδα, κατέληξε, καλείται τώρα να επιδείξει έμπρακτα ότι είναι αποφασισμένη να αλλάξει, επιταχύνοντας αποφασιστικά τις δομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα να αντιμετωπίζει τις πιο αρνητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. 

===============================================

ΣΧΟΛΙΟ:
Δεν άλλαξα τίποτα στο κείμενο.
ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ για το κεφάλαιο ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ;
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.
Το θέμα είναι να διορθώσετε το λάθος σας!
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΙΛΕΙΜΑ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ», που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ΧΩΡΑΕΙ ΜΕΣΑ όχι μόνο τη «Χρυσή Αυγή», αλλά και τον ΣΕΒ, στις αντιμνημονιακές δυνάμεις! 
Γιώργος Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: