Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΕΓΚΥΡΕΣ Ή ΑΚΥΡΕΣ;

απο cristina
Στις 6 Μαΐου 2012 διεξάχθηκαν πρόωρες εκλογές οι οποίες όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα, καθώς κανένα κόμμα δεν έλαβε εντολή διακυβέρνησης και ο σχηματισμός της όποιας κυβέρνησης απέτυχε. 
Στις 19 Μαΐου, με το υπ΄αριθμ. 72 (Α΄125) Διάταγμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε εκ νέου τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 17 Ιουνίου 2012. Έπειτα, σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ελλήνων, το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία και οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. >>>




Ο νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα. 
Τέλος, η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση (Σύνταγμα αρθ. 1, 51.3, 52) .

Στις εκλογές τις 17 Ιουνίου όμως, παρότι όλοι όσοι ψηφίσαμε, υποτίθεται ότι είχαμε συμπληρώσει το κατώτατο όριο ηλικίας, είχαμε ικανότητα δικαιοπραξίας και δεν είχαμε καταδικαστεί αμετάκλητα για ποινικά αδικήματα, μας αφαιρέθηκε το δικαίωμα εκλογής βουλευτών καθώς, όπως όλοι ξέρουμε, δεν είχαμε δικαίωμα επιλογής κάποιου υποψηφίου μέσω του γνωστού σταυρού προτίμησης.
Και ερωτώ εγώ :  
Είναι έγκυρες οι εκλογές ;;; 
Συγκεκριμένα, Βουλευτικές Εκλογές όπου ο εκλογέας δεν έχει δικαίωμα επιλογής κάποιου προσώπου, είναι εκλογές ;;;; 
Η Πολιτεία δεν έχει πια υποχρέωση να διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση την εκδήλωση της λαϊκής θέλησης ;; 
Πως εκφράστηκε αυτή η θέληση στις 17 Ιουνίου αφού δεν είχαμε το δικαίωμα ” να μιλήσουμε” μέσω της κάλπης ;; 
Υπάρχει πρόβλημα ή εγώ ερμηνεύω λάθος τις Συνταγματικές διατάξεις;; 
Παρακαλώ τους αρμόδιους να δώσουν δημόσια απάντηση. 
Ευχαριστώ.

Χριστίνα Σαλεμή
ενεργούσα κάτ΄εντολή του αρθ.120 του Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: