Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση (Pulse/Ποντίκι). Απόλυτη ισοπαλία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ...

Ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν από 24,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο με 13,5%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, ενώ ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά λαμβάνουν από 5%. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, που εξαιρεί την αποχή, το λευκό και τους αναποφάσιστους, τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) συγκεντρώνουν ποσοστό 27% και το ΠΑΣΟΚ 14,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 7,5% και από 5,5% λαμβάνουν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά. Aναλυτικά >>>
 



 
·   ΝΔ: 24,5%
·   ΣΥΡΙΖΑ: 24,5%
·   ΠΑΣΟΚ: 13,5%
·   Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
·   ΚΚΕ: 5%
·   Χρυσή Αυγή: 5%
·   ΔΗΜΑΡ: 5%
·   Δημιουργία Ξανά!: 2,5%
·   ΛΑΟΣ: 1,5%
·   Οικολόγοι Πράσινοι: 1%


Απόλυτη ισοπαλία για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ελαφρά αύξηση. 


Αίνιγμα φαίνεται ότι αποτελεί για τους δημοσκόπους το σχήμα «Δημιουργία Ξανά – Δράση».

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με μικρή διαφορά από τον Αντώνη Σαμαρά. Ενδιαφέρον το στοιχείο ότι η διαφορά του κ. Τσίπρα οφείλεται στην απήχησή του στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων.



Τέλος, η δημοσκόπηση αυτή της Pulse RC, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο ολόκληρη στο «Ποντίκι», διερευνά την προτίμηση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του κόμματος, το οποίο θα ψηφίσουν, με τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ αν ένα από τα δύο κόμματα κερδίσει τις εκλογές. 
Το αποτέλεσμα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: