Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο "εκατομμυριούχος" βουλευτής, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τώρα ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, αλλά...(video)

...ο σύζυγος της Ντόρας !!!
Το τηλεφώνημα του προέδρου της επιτροπής Ελέγχου Πόθεν έσχες Ευάγγελου Αργύρη χρειάστηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για να διαπιστώσει ότι η έντονη δημόσια συζήτηση που διαρκεί σχεδόν μια εβδομάδα για τον βουλευτή «φαντομά»,με το 1 εκατομμύριο αφορά την ίδια !

 Συζήτηση στην οποία συμμετείχε απροκάλυπτα και η ίδια καθώς τόσο από την Βουλή όσο και από διάφορα ΜΜΕ δεν δίσταζε να κατηγορεί του πολιτικούς που εν μέσω κρίσης έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό ενώ μάλιστα του καλούσε να «φέρουν πίσω τις καταθέσεις» ! >>>





Συγκεκριμένα, η κυρία Μπακογιάννη σε δήλωση - παρωδία ανέφερε ότι σήμερα το μεσημέρι της τηλεφώνησε ο κ. Αργύρης προκειμένου να την ρωτήσει για το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου που έστειλε ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος τον Μάρτιο του 2011

«Δέχτηκα τηλεφώνημα από τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Αργύρη ο οποίος με ρώτησε για ένα έμβασμα του συζύγου μου στο εξωτερικό τον Μάρτιο του 2011.

Το ποσό αυτό προέρχεται από πώληση μετοχών στις ΗΠΑ το οποίο έπρεπε να περάσει από την Ελλάδα. Το ποσό αυτό προορίζεται για αγορά πλοίου και αποτελεί μία απολύτως νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου».

Επιπροσθέτως, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατέφυγε στην προσφιλή μέθοδο των πολιτικών σε τέτοιες «πρόκειται για φαρσοκωμωδία που για πέντε ημέρες αιωρούνταν. Δεν δέχομαι να γίνομαι αντικείμενο σπίλωσης από ανεύθυνους» ενώ συνέδεσε τις εξελίξεις με τον «αγώνα» που δίνει κατά των χρηματοδοτήσεων των κομμάτων.

Οι συνεχείς δηλώσεις της ΔΗΣΥ και το παρασκήνιο
Από την περασμένη Παρασκευή γνώριζαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι ο «φαντομάς» βουλευτής που μετέφερε στο εξωτερικό 1.000.000 ευρώ ήταν στην πραγματικότητα ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, επιχειρηματίας και σύζυγος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, απέμενε όμως η πλήρης διασταύρωση του στοιχείου και από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου των «πόθεν έσχες» της Βουλής που έγινε σήμερα.

Πέραν τούτου, όμως, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η στάση της κυρίας Μπακογιάννη η οποία, σαν να μην είχε αντιληφθεί «για ποιόν χτυπά η καμπάνα», κατηγορούσε τον «συνάδελφό της» που μετέφερε τα χρήματά του στο εξωτερικό και ζητούσε από το προεδρείο της Βουλής να εντοπίσει άμεσα τον «υπεύθυνο» προκειμένου να μην συμπαρασύρεται σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος από την παρατεταμένη ονοματολογία.

Ειδικότερα, η κυρία Μπακογιάννη την περασμένη Τετάρτη, μια ημέρα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και του ζήτησε «να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα στοιχεία του βουλευτή που φέρεται να έχει μεταφέρει καταθέσεις 1 εκατομμύριου ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού» καθώς «σε μια εποχή βαθιάς κρίσης και αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, η καχυποψία και η δυσπιστία που υπάρχει απέναντι στους πολιτικούς, επιβάλλει σε όλους να έχουν καθαρές θέσεις και να μην γίνονται ανεκτοί συμψηφισμοί και θολές γενικεύσεις». 
Την ίδια ημέρα ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής επισήμανε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι»! και συμπλήρωνε πως «Υπάρχουν αυτοί που έχουν εκατομμύρια και τα μεταφέρουν στο εξωτερικό, υπάρχουν όμως και εκείνοι που για να επιβιώσουν είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες». 
Την περασμένη Κυριακή ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης έκανε την εξής δήλωση : «Όσο συνεχίζεται η υπόθεση με τις λίστες ονομάτων βουλευτών που μετέφεραν καταθέσεις στο εξωτερικό, η οργή των πολιτών αυξάνεται και ο πολιτικός κόσμος της χώρας απαξιώνεται ακόμα περισσότερο στα μάτια των Ελλήνων. Μοναδική λύση για να μπει ένα οριστικό τέλος σε αυτά τα φαινόμενα, είναι η υιοθέτηση από τα υπόλοιπα κόμματα της πρότασης της Δημοκρατικής Συμμαχίας για ανάρτηση στο διαδίκτυο του τελευταίου πόθεν έσχες, βουλευτών και μελών της κυβέρνησης και της πρώτης δήλωσης περιουσιακών στοιχείων όταν εκλέχτηκαν στο κοινοβούλιο ή διορίστηκαν σε κυβερνητικά αξιώματα» και κατέληγε με την προτροπή «Δημοσιοποιείστε λοιπόν τα στοιχεία. Τι περιμένετε;». 
Τέλος, ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης , βουλευτής ΔΗΣΥ, σε σημερνή του επιστολή προς τον κ. Πετσάλνικο αναφέρει «Η υπόθεση του συναδέλφου με το ένα εκατομμύριο ευρώ, έχει πλήξει σε καίριο βαθμό το κύρος όλων μας. Περισσότερο όμως έχει πλήξει την εμπιστοσύνη που πρέπει να διαθέτει ο Έλληνας πολίτης στην ίδια τη χώρα μας καθώς, εκείνο που αποκομίζει είναι ότι ένας εξ ημών- που θεωρητικά γνωρίζουμε περισσότερα από τον απλό πολίτη- έσπευσε να διασφαλίσει τις οικονομίες του στο εξωτερικό. Ανεξάρτητα από τις προσπάθειες που προσωπικά κάνετε για την αποκάλυψη του ονόματος του εν λόγω συναδέλφου, σας ζητώ να απευθύνετε έκκληση στην Ολομέλεια του Σώματος, όσοι εκ των συναδέλφων βουλευτών διαθέτουν χρήματα στο εξωτερικό, να τα φέρουν και πάλι σε ελληνικές τράπεζες, έστω και αν πρόκειται για μικρά ποσά, έστω και αν πρόκειται για ένα και μόνο ευρώ. Θα πρόκειται για μια απόδειξη εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας από όλους όσους συναποτελούμε το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος, που πέρα από τον πρακτικό χαρακτήρα θα έχει και έντονο συμβολισμό, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο και μετά την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης»…

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: