Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ψηφίστηκαν οι μειώσεις σε μισθούς - συντάξεις...

Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αποτελεί τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο του νέου μνημονίου και το οποίο περιλαμβάνει τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Στην ονομαστική ψηφοφορία, με την οποία έκλεισε η συζήτηση του νομοσχεδίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, πήραν μέρος 283 βουλευτές. "Ναι" επί της αρχής ψήφισαν οι 202, "όχι" οι 80 και ένας ψήφισε "παρών". Ανάλογο ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τα άρθρα >>>




και τις δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν και οι οποίες εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία. Οι ρυθμίσεις προβλέπουν μεταξύ άλλων τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και τις περικοπές 12% έως 20% σε κύριες-επικουρικές συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
Αύριο θα γίνει στη Βουλή και η ψηφοφορία για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: