Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αργύρης Λαφαζάνης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής: ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ !

H ψήφος των βουλευτών λιγότερο αυτονόητη από τις αναγκαίες
ενέργειες διασφάλισης του Δημόσιου συμφέροντος
Επειδή θεωρώ υποχρέωσή μου να συμβάλω, από τη δική μου θέση και το δικό μου επίπεδο λειτουργίας, στην μεγάλη και οριακή προσπάθεια που γίνεται για την σωτηρία της χώρας, ζήτησα την άμεση προώθηση υπερώριμων ζητημάτων κυρίως τοπικού αλλά και εθνικού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερα στην σημερινή οικονομική συγκυρία είναι εξοργιστικό να παραμένουν αναξιοποίητες και εγκαταλειμμένες απαλλοτριωμένες από το Δημόσιο εκτάσεις ή ακόμη χειρότερο να χαρίζονται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο σε μοναστήρια ή ιδιώτες. Οι διοικήσεις των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων και του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ανταποκρίθηκαν κατ΄αρχήν θετικά --->>>




και αναμένεται η υλοποίηση των παρακάτω δεσμεύσεων:
1. Δρομολογείται άμεσα από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προκήρυξη για την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση του νότιου τμήματος της έκτασης των Ε.Τ.Α. στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Το προς αξιοποίηση τμήμα περιλαμβάνει το ερειπωμένο διατηρητέο Ξενία, το κάμπινγκ, τους χώρους των ''στολιδιών'' και τους δύο υποτυπώδεις χώρους ελλιμενισμού εκτός του Γλαρόκαβου.

2. Προκηρύσσεται μέχρι τέλος του έτους η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου στον Αι Γιάννη Νικήτης Χαλκιδικής.

3. Ανακαλείται άμεσα η προκλητική παραχώρηση σε μοναστήρι το 1992 των 150 στρ. από τα απαλλοτριωμένα του ΕΟΤ στο Παλιούρι.

4. Μπαίνει τέλος στην σκανδαλώδη εκμίσθωση ''των στολιδιών στην άμμο''. Η σύμβαση, που θα έπρεπε να έχει καταγγελθεί από το 2006, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2012 και υπάρχει η δέσμευση ότι δεν θα παραταθεί.

5. Αναστρέφεται άμεσα η πώληση των 5 στρ. της ''βίλας Πουλιανού'' στο σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής.

Εκτιμώ τις θετικές προθέσεις και την ικανότητα των ΕΤΑ και του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους. Σε κάθε περίπτωση όμως τα εποπτεύοντα Υπουργεία οφείλουν να επιβάλουν άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού αν και ενημερώθηκε επανειλημμένα με ερωτήσεις και αναφορές μου στη Βουλή, δεν φαίνεται να έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα με τα ζητήματα αυτά. 

Αν εξακολουθήσει να μην ενεργεί για τα αυτονόητα, δεν θα πρέπει να θεωρεί αυτονόητη την θετική ψήφο μου στα νομοσχέδια του.

Αργύρης Λαφαζάνης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που υπαρχουν και στο Νομο μας σωτηρες...